Tadic i Djilas stoje jedan pored drugogБЕОГРАД – Почасни председник Демократске странке (ДС) Борис Тадић изјавио је синоћ да му је жао што Главни одбор ДС-а није изгласао политичке промене и нагласио да је несумњиво да огроман проценат чланства и симпатизера странке жели промене.

Он је након маратонске седнице Главног одбора у Новом Саду, на којој је већином гласова усвојен извештај председника ДС Драгана Ђиласа о раду, рекао да је и велики број грађана Србије очекивао промене у тој странци и то, како је казао, оних грађана који су желели на изборима да дају свој глас Демократској странци.

– Нисам задовољан резултатом гласања. На седници смо имали различите утицаје и различите ауторитете у ДС-у. Имали смо гласове Драгана Ђиласа, Бојана Пајтића, Драгољуба Мићуновића, Балше Божовића и Драгана Шутановца, а са друге стране ја сам изнео став да овако више не може – рекао је Тадић.

Он је казао да је члановима Градског одбора рекао да ствари у странци морају да се мењају “јер су веома лоше”.

Говорећи о току седнице, Тадић је казао да је задовољан начином на који се дискутовало.

– Демократска странка је показала да може да издржи једну овако тешку дискусију, после које би све друге странке пале на колена – рекао је Тадић новинарима.

Према његовим речима, највећи проблем за Србију је када Демократска странка не учествује у власти јер по њему, то значи “да власт није у сигурним рукама и да држава није у сигурним рукама”.

Он је казао да прихвата критике да су у прошлости чињене грешке, али не прихвата критике да није рађено ништа.

– Одбијам критике да нисмо ништа радили, урадили смо много тога, урадили смо суштинске ствари, довели смо мир у земљу, успоставили демократију и национални консензус за евроинтеграције – рекао је Тадић.

На питање шта ће радити убудуће, Тадић је казао да ће наставити да ради са људима са којима је данас изашао на Главни одбор.

– Нећу се одрећи тих људи. Стајао сам и стајаћу иза свих који су гласали за промене које сам предложио. Остаћу привржен Демократској странци и ту сам да помогнем и њој и њеним члановима у било које време – закључио је Тадић.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Тадић није задовољан резултатима гласања

* Обавезна поља