NATO-SrbijaБЕОГРАД — Мисија Републике Србије при НАТО преузела је председавање SEEGROUP на састанку који је, на нивоу амбасадора, одржан 16. децембра у Седишту НАТО у Бриселу.

SEEGROUP (South East Europe Security Steering Group) представља неформални и флексибилни форум за безбедносне и политичке консултације о темама од значаја за регион Југоисточне Европе, који окупља партнерске државе из региона Западног Балкана, чланице НАТО као и западноевропске партнере НАТО, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Србије.

SEEGROUP представља неформални и флексибилни форум за безбедносне и политичке консултације о темама од значаја за регион Југоисточне Европе, који окупља партнерске државе из региона Западног Балкана, чланице НАТО као и западноевропске партнере НАТО, наводи се у саопштењу.

На састанку су представљени резултати председавања Мисије Македоније при НАТО овим форумом у 2014. години.

Амбасадор Миомир Удовички, шеф Мисије Републике Србије при НАТО у свом излагању, представио је том приликом приоритете српског председавања SEEGROUP и најавио да ће Акциони план председавања бити презентован током јануара наредне године.

Удовички је посебно истакао посвећеност Србије даљем унапређењу регионалне безбедносне сарадње и најавио да ће међу првим темама на агенди SEEGROUP у 2015. години бити приоритети председавања ОЕБС на чијем челу ће наредне године бити Србија.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Србија председава SEEGROUP – форумом при НАТО

* Обавезна поља