БАЊАЛУКА – Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће Српска у наредном периоду бити важан фактор у региону и да је за пет година види као моћну, јаку, демократску и самосталну.

„Видим је моћну, јаку, демократску, важан фактор у региону и видим је као самосталну“, рекао је Додик новинарима након пријема који је организовао у Бањалуци за представнике јавних медија поводом Дана Републике.

Додик је додао да ће 9. јануара на прославу Дана Републике у Бањалуку доћи неко из највишег руководства Србије.

„Србија је озбиљна земља и ретко кад се деси да на једном месту буду и председник и премијер. То сте могли да видите и тако ће бити и ове године“, рекао је Додик.

Одговарајући на питање новинара Телевизије Н1 да ли у наредној години очекује социјалне немире и појачане тензије, Додик је рекао да је Телевизија Н1 „непријатељска“ и „да ради у интересу дестабилизације“.

Додик сматра да ће ова телевизија настојати да се наредне године у Српској десе социјални немири и тензије, али да јој то неће успети.

Нема разлога да не буде одобрена америчка виза

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је испоштовао сву процедуру за добијање америчке визе и да не види разлог да његов захтев буде одбијен.

„Отишао сам у Амбасаду САД у Сарајеву веома невољно. Био сам на територији САД пошто је Амбасада екстериторијална, а да би доспио тамо прошао сам кроз Федерацију БиХ. Нисам ишао у Федерацију него сам ишао у америчку Амабасаду. Поднео сам формални захтев, на њима је да о томе одлуче, ја само чекам да одговоре“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци, истичући да га не би изненадило и да не добије визу.

Он је навео да ће, ако добије визу, ићи у САД где треба да присуствује полагању заклетве новоименованог предсједника Доналда Трампа и инаугуративном балу.

Додик је рекао да не жели да изазива нове спекулације у вези са добијањем визе и одласком у САД.


Извор: Срна

Оставите коментар

Оставите коментар на Српска моћна, демократска и самостална за 5 година

* Обавезна поља