Miting-SRS-NisБЕОГРАД – Патриотски блок Српске радикалне странке, СНП Наши и Образа поднео је данас кривичну пријаву против председника Републичке изборне комисије Дејана Ђурђевића и свих чланова РИК из СНС-а, ДСС-а, ЛДП-а, СПС-а, Двери, НДС-а, УРС-а и других подносилаца изборних листа који су учествовали у доношењу Упутства за спровођење гласања на изборима за народне посланике расписаним за 16. март 2014. године, на територији Аутономне покрајине Косово и Метохија, јер је наведеним Упутством грубо прекршен Устав РС и Закон о избору народних посланика.

Српска радикална странка поднела је Уставном суду Републике Србије иницијативу за утврђивање уставности и хитно стављање ван снаге Упутства за спровођење гласања на изборима за народне посланике расписаним за 16. март 2014. године, на територији Аутономне покрајине Косово и Метохија, и захтева да Уставни суд одлуку донесе по хитном поступку јер у противном неће бити могуће спречити велику изборну крађу и претварање Срба са Косова и Метохије у грађане „независног Косова“!

Спорним Упутством, Косово и Метохија се не третира као део Републике Србије, укинута је контрола избора од стране подносилаца изборних листа и одређено да гласови Срба са Косова и Метохије неће бити бројани на бирачким местима након гласања као и у остатку Србије, већ ће у џаковима бити транспортовани у Рашку и Врање, након чега ће бити саопштавани наводни резултати гласања.

Приликом гласања о скандалозном и противзаконитом Упутству, против су били једино представници Патриотског блока Српске радикалне странке, СНП Наши и Образа, док су представници ДСС-а и Двери, уместо да гласају против Упутства и супротставе се крађи и одрицању од Косова и Метохије, одлучили да остану неутрални, чиме су заправо пристали на прљаву игру режима и сагласили се са кршењем Устава и Закона о избору народних посланика.

Патриотски блок Српске радикалне странке, СНП Наши и Образа упозорава јавност да су издајници српског народа који су потписали срамни Бриселски споразум спремни на све како би обезбедили победу на изборима. Доказ да режим уз прећутну сагласност појединих учесника избора спрема велику изборну крађу је и чињеница да је председник СНП Наши Иван Ивановић добио чак три позива за гласање, сваки са различитим редним бројем под којим је уписан у бирачки списак. Слични случајеви пријављени су широм Србије а велики број позива стиже и људима који су преминули пре двадесет и више година.

Патриотски блок Српске радикалне странке, СНП Наши и Образа позива српски народ да у што већем броју изађе на изборе јер је то једини начин да се са власти отера издајнички прозападни режим и његови сателити који су за протеклих четрнаест година опљачкали и понизили Србију!


Извор: НСПМ

Оставите коментар

Оставите коментар на СРС упозорава на могућу изборну крађу

* Обавезна поља