stefanovicБЕОГРАД – Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је данас да ће бити још смена у МУП-у, уз оцену да ће сви они који не буду показали резултате у истрагама и раду бити смењени.

Стефановић је на конференцији за новинаре СНС чији је потпредседник, упитан да ли ће бити смена у МУП-у, рекао да ће се оне, док год је министар, наставити и да ће их бити више него што неки очекују.

Према његовим речима, ситуација је много боља него раније, али још увек није задовољан.

„Неће бити заштићених”, рекао је Стефановић и додао да ће се реформе спроводити у наредном периоду и поновио да нико ко нема резултата неће бити лишен одговорности.

Министар је, одговарајући на питања у вези са кривичном пријавом коју је поднео омбудсман Саша Јанковић, рекао да је МУП тужилаштву дао све што је имао и да су у овој земљи правосудни органи они који одлучују.

„Не одлучује ни СНС ни Саша Јанковић, сачекаћемо и видећемо одлуку надлежних државних органа”, рекао је Стефановић.

Он је рекао да у то уопште не жели да се уплиће, нити да пресуђује, већ да то раде правосудни органи.

„Министар полиције се неће мешати у рад правосуђа”, поручио је Стефановић и поновио да је сва своја сазнања и доказе полиција дала тужилаштву.

Упитан о истрази у случају Милана Бека, Стефановић је навео да је истрага у току и да не жели да коментарише ниједан њен део.

Како је додао, у МУП-у не желе ни да деле податке са медијима јер се то константно злоупотребљава на разне начине, а тиме се истрага угрожава.

Стефановић: Скандалозна изјава хрватске председнице

БЕОГРАД – Потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић изјавио је данас да је изјава новоизабране председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић да су сви Срби у Хрватској Хрвати потпуно скандалозна и срамотна.

Стефановић је на конференцији за новинаре рекао да не сме ни да замисли какве би реакције биле да је тако нешто неко у Србији рекао о било којој националној мањини.

„Желим да верујем да се ради само о скандалозној изјави и надам да ће она (Грабар Китаровић) престати да се бави скандалима и да ће почети нешто друго да ради. Надам се да је реч само о скандалозној изјави, а не о политици Старчевића и Павелића”, рекао је Стефановић.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Стефановић најављује смене у МУП-у

* Обавезна поља