taci-malo do sukoba__1383125360ПРИШТИНА – Хапшење неколико бивших команданата „Ослободилачке војске Косова“, осумњичених за трговину људским органима, све је извесније иако чланови специјалног тима Еулекса на челу са Клинтом Вилијамсом, још нису завршили посао.

Ово је у четвртак била главна тема у Приштини, пошто је процурило да је истрага дошла до доказа да су поједини команданти ОВК били директно умешани у трговину људским органима киднапованих Срба.

Као један од главних осумњичених за трговину органима отетих Срба и неалбанаца, помиње се један од оснивача ОВК и најближи сарадник и саборац Хашима Тачија, Сабит Геци. Омча се, наводе приштински медији, стеже и око самог Тачија, јер је, како наводе, он политички „истрошен“ и стигло је време да међународна заједница и против њега подигне оптужницу за злодела која не памти цивилизовани свет.

Иако досадашњом истрагом нису утврђене тачне локације на којима се налазе тела несталих и киднапованих Срба, истрага је дошла до доказа о умешаности неких од челних људи ОВК у те злочине – пишу приштински медији. Медији на албанском први пут цитирају саговорнике који остављају могућност да је било трговине органима киднапованих Срба и неалбанаца и да се међу онима којима прети истрага, налази и Тачи.


Извор: Вечерње Новости

Оставите коментар

Оставите коментар на Стеже се обруч око Тачија

* Обавезна поља