zorana mihajlovic 1НОВИ САД – Износећи своје лично мишљење да што пре треба расписати ванредне парламентарне изборе потпредседница СНС-а и министарка енергетике Зорана Михајловић је за РТВ изјавила да је, према њеној оцени, једино ЛДП конструктивна опозиција.

Михајловић је поновила да је њена лична жеља да ванредни парламентарни избори буду расписани што пре.

Она тврди да се у странци о томе није разговарало, осим на једној седници Председништва СНС у време реконструкције Владе и да је чак било гласања, али да резултат није био у прилог томе.

Она сматра да изборе треба расписати што пре, да би влада била „мало ефикаснија у свему ономе што ради“, из разлога што као „енергетичар воли да то буде брже“.

Изјаву бившег председника Србије, и актуелног почасног председника ДС-а, БорисаТадића, да би савез демократа и напредњака, уколико ДС подигне себи рејтинг, био могућ, Михајловићка је оценила као нуђење Тадића самој ДС, односно одређеном броју чланова те странке, а не СНС-у.

„Било би добро за ДС да уреди своје редове, ма како то звучало са позиције некога ко је потпредседник СНС. Мислим да опозиција мора да се консолидује и добро је да постоји, јер ја данас не видим ту конструктивну опозицију. Могу да је, у некој ситуацији, видим од стране ЛДП-а, али од осталих то не видим“, изјавила је Михајловић у емисији „Један на један“ РТВ-а.

Није тачно, каже она, да је цела ДС криминализована, али ако су неки њени истакнути чланови ухапшени, онда то говори и о самој странци. Исти је случај, каже, када говори о Душану Бајатовићу, истакнутом члану СПС-а.

У контексту коментара на „основане“ оптужбе СНС-а на кандидате ДС-а за привремено веће Београда, на подсећање новинара да је СНС исто тако имао оптужбе и на рачун премијера Ивице Дачића и његових веза са контроверзним бизнисменом познатим под надимком Миша Банана, Михајловићка ја одговроила: „Ја сам потпуном сигурна да ће све то стићи на тај сто (тужиоца). И Миша Банана“.


Извор: Р Т В

Оставите коментар

Оставите коментар на Стижу ли ванредни избори?

* Обавезна поља