obama-ukrajinaАминистрација Барака Обаме прави озбиљну политичку грешку у односима са Русијом – оценио је амерички аналитичар Чарлс Ортел, у тексту објављеном у The Washington Times.

„Обама и његов наивни и умишљени тим греше у односима са Русијом, праве на геополитичком плану гору грешку него што је било свргавање иранског шаха Мохамеда Резе Пахлевија у режији Џимија Картера“ – упозорио је Ортел.

Он је истовремено указао да су САД током последњих година знатно смањиле своје војно присуство у свету и повећале социјалне расходе унутар земље и да зато не смеју да прецењују своје успехе. Поготово – нагласио је Ортел – што укупни државни расходи у великој мери превазилазе државне приходе.

„Заједно са Кином и Индијом, Русија форсира реализацију плана срачунатог на појаву алтернативе и противтеже долару САД и глобалном финансијском систему у којем доминира Вашингтон“ – прецизирао је Ортел.

Овај аналитичар је јавно посаветовао Обаминој адмнистрацији да „научи да живи у складу са средствима“ и да не наставља конфликт са Русијом.

„Могу ли САД себи дозволити – поставио је питање Ортел – да настављају сукоб са Русијом који се неће ограничити само на једну територију, сада када смо већ нагомилали гигантске дугове“?

 

Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Сукоб са Русијом, озбиљна Обамина грешка

* Обавезна поља