ALEKSANDAR CEPURIN, ALEKSANDAR VUCICБЕОГРАД – Први потпредседник Владе Александар Вучић истакао је данас у разговору са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином да је унапређење пријатељских односа са Москвом приоритет ове Владе и да неће дозволити да ти односи буду нарушени, саопштила је владина Канцеларија за односе са медијима.

Теме састанка биле су припреме за предстојеће значајне посете Србији руских званичника, министра одбране Сергеја Шојгуа и генералног директора Гаспромњефта Алексеја Милера, што, како су оценили Вучић и Чепурин, представља изузетну прилику да се разговара о унапређењу сарадње Србије и Русије.

Током разговора, како се наводи у саопштењу, разјашњене су недоумице око изјава српских званичника о сарадњи са Руском Федерацијом.

Потпредседник Вучић је нагласио да је унапређење пријатељских односа са Москвом приоритет ове Владе и да неће дозволити да ти односи буду нарушени.

Вучић и Чепурин разменили су и ставове о изборима на Косову и Метохији одржаним прошле недеље, као и о недавном састанку у Бриселу. Амбасадор Чепурин је поновио подршку Руске Федерације територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије, наведено је у саопштењу.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Сусрет Вучића са Чепурином

* Обавезна поља