parada-ponosa-protest-protiv-2Група од око 70 људи, предвођена свештеним лицима креће се трасом којом је прошао Прајд. Свештеници каде улице и просипају свету водицу. Један свештеник поцепао је заставицу дугиних боја, која је симбол ЛГБТ популације.

Група која се креће трасом Прајда окупила се нешто раније испред цркве Светог Марка у Београду, како би протестовали због одржавања параде поноса.

Испред цркве Светог Марка у Београду, окупило се око 70 људи, међу којима су и свештена лица, који протестују због одржавања праде поноса.

– Прошле године смо имали поплаве. Пре тога нас је снег завејао. Сада имамо суше. То нам је казна од Господа јер смо пустили содомисте да нам парадирају – рекао је монах Антоније из Ваљевске грачанице, док је држао говор окупљенима.

Како кажу учесници скупа, окупили су се у знак протеста против мењања традиционалних вредности.

 

Свештеници су истакли плакате са ликом Исуса Христа а пролазницима деле летке потписане са „Српска истинска православна црква“.

 

„Грађани и грађанке содоме, ви и ваша содомска револуција у Србији нисте добродошли“ пише на летцима које деле.

– Ово је спонтан скуп. Нећемо вршити никакво насиље, и немамо ништа против њих, али смо против параде коју одржавају-рекао је монах Антоније репортеру „Блица“.


Извор: Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Свештеници кадили трасу Прајда

* Обавезна поља