donald-tramp-izboriКада би људи из целог света могли да гласају на председничким изборима у САД, Доналд Трамп би био нови становник Беле куће, са 56 одсто гласова, показује анкета на сајту „worldwide.vote“.

Према до сада пристигла 368.894 гласа, највећа подршка Трампу долази из Сирије – 95 одсто анкетираних, затим занимљиво је, са Фарских острва, у истом проценту, потом Русије – 93 одсто гласова анкетираних, Србије – такође 93 одсто, Македоније са 89 одсто, те Узбекистана и Киргистана, по 88 одсто подршке и Белорусије – 86 одсто анкетираних.

Педесет три одсто анкетираних Американаца гласало би за контроверзног бизнисмена, као и 54 одсто њихових северних суседа Канађана, а исто би учинило 68 одсто Немаца, 65 одсто Енглеза, 61 одсто Француза, 74 одсто Пољака, те 63 одсто Швајцараца.

За Трампа је и 63 одсто Турака, 61 одсто Шпанаца, 79 одсто Хрвата, 75 одсто Словенаца, 83 одсто Црногораца, те 74 одсто грађана БиХ.

Трамп знатно већу подршку од ривалке Хилари Клинтон ужива и у Алжиру, Ираку, Тунису, Мароку, Катару, Јордану, Панами, Парагвају, Либану, Непалу, Јамајци, Хондурасу, Монголији, Бразилу, Аустралији, Новом Зеланду, Израеалу, Јужној Африци, Филипинима, Чилеу, Хонг Конгу, Венецуели, Уругвају, Јужној Кореји, Уједињеним Арапским Емиратима, Холандији, Румунији, Чешкој, Словачкој, Белгији, Аустрији, Ирској, Португалу, Мађарској…

Хилари Клинтон глобално ужива 44 одсто подршке анкетираних, а побрала је симпатије већине у Индији и Кини, те је у тим земљама подржава 81, односно 75 одсто анкетираних, а за њу би већином гласали и у Литванији – 72 одсто, Сингапуру – 71 одсто, Колумбији – 65 одсто. И 66 одсто Норвежана гласало би за Клинтонову, по 64 одсто Аргентинаца и Швеђана, те 62 одсто Италијана.

donald-tramp-1За Клинтонову би гласала и већина Мексиканаца, Украјинаца, Данаца, Јапанаца, Малезијаца, као и већина анкетираних из Саудиjске Арабије, Доминиканске Републике, Тајвана, Никарагве, Ирана, Кеније, Пакистана, Бахреина и Макаа.

На страници „worldwide.vote“ могуће је гласати за Трампа или Клинтонову из било које земље на свету, један глас дозвољен је по IP адреси, а резултати се ажурирају у реалном времену.

Грађани САД бирају 45. председника 8. новембра, а исход тих избора имаће глобални утицај.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Свет уз Трампа, у Србији 93 % подршке

* Обавезна поља