tadicБЕОГРАД – Лидер Нове демократске странке Борис Тадић изјавио је да деловање Социјалистичке партије Србије има толико фаталне последице за српско друштво и политику да једино за ту странку може да каже да не би са њима ушао у постизборну коалицију

„Ако сам то раније учинио због општих интереса и тиме платио високу личну и политичку цену, али у циљу стабилизације Србије, успостављања националног консензуса о евроинтеграцијама, сада више нема ниједног разлога да уопште размишљам о СПС као о коалиционом партнеру“, рекао је Тадић за „Блиц“.

Према његовим речима, тада је улазак у владу са СПС био користан, јер је тиме, како је истакао, „спречена огромна штета“, која би настала да су они формирали владу са ДСС и СРС Војислава Шешеља.

„Тим потезом смо постигли да данас онај Ивица Дачић, који је говорио да Србија не сме да се одрекне рата као средства за решавање косовског проблема, потписује Бриселски споразум“, рекао је Тадић.

Он је оценио да данас од СПС нема никакве користи, наглашавајући да „СПС нема ни људске потенцијале, нити идеје, нити било шта што би могло да буде корисно за грађане Србије“.

„Њихово даље учешће у власти користи само њима, јер је СПС организација без икакве идеологије која се распада и не постоји без власти“, казао је бивши председник Србије и Демократске странке, наводећи да су најбољи доказ његових оцена резултати министарстава које држи СПС и катастрофалних последица њиховог деловања.

„Премијер у оставци је потпуно свестан свега овога, па онда не чуди што позива ‘богове демократије’ да се спусте на земљу. Када сте уплетени у разна ‘подземља’ није никакво чудо да помешате небо и земљу“, додао је још Тадић.

Бивши почасни председник ДС је рекао и да је његов повратак у политику био мотивисан жељом да омогући да људи који деле његову политичку визију буду активни у политичком животу.

„Идеја да као бивши председник будем министар у будућој влади је бесмислица. Председник Томислав Николић је покренуо ту бесмислицу у јавности, тако да њему остављам читав тај простор бесмисла слободним, јер се он у њему најбоље сналази“, каже Тадић и додаје да се о његовој улози у будућој влади може говорити тек после избора.

Он је поновио да никаква коалиција НДС са Српском напредном странком није договорена и додао да је потребно да се СНС реформише да би се уопште разматрала коалиција са том странком.

На питање шта НДС планира ако на изборима 16. марта не пређе цензус, Тадић је рекао да је „то питање, не само хипотетичко, него и ван сваке реалности“.

На питање како оцењује рад његовог наследника на функцији председника Србије Томислава Николића, Тадић је рекао да једино што може да каже је да Николић „озбиљно штети угледу Србије“.

„Да бих могао нешто да оцењујем, морам имати шта да оцењујем. У овом случају рекао бих да немам никакво мишљење“, додао је он.


Извор: Танјуг, Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Тадић удара по СПС-у

* Обавезна поља