Izjave za medije Vesne Pusic i Edite TahiriМинистарка за дијалог у Влади Косова Едита Тахири изјавила је данас да ће Косово добити свој позивни број и оценила да директор Канцеларије за Косово Марко Ђурић не говори истину када каже да ће позивни број +383 Србија добити за своје географско подручје.

Тахири је за КТВ навела да Ђурић не говори истину када тврди да је +383 број у оквиру телефонске зоне Србије и оценила да он то чини зато што је љут јер му није дозвољена посета Косову.

– ЕУ је поставила услов Србији да пошаље писмо Међународној телефонској унији (ИТУ) којим се слаже да Косово добије међународни позивни број 383 – рекла је Тахири за КТВ и додала да Ђурића треба питати зашто је, ако је тако као што он каже, Аустрија уместо Србије поднела захтев за позивни број за Косово.

Ђурић је одбацио јучерашње тврдње Тахири да ће на састанцима који ће у понедељак бити настављени у Бриселу бити донета одлука о међународном телефонском позивном броју за Косово, истичући да ће то бити телелфонски број у оквиру телефонске зоне Србије.

marko-djuric-tahiri

 

– Да је тако као што он (Ђурић) каже Србија би поднела захтев. Српска страна је покушала да то уради како би јавности продала причу да она наводно Косову даје позивни број, али сам ја категорички то одбила говорећи да уместо нас захтев може да поднесе Албанија а никако бивши окупатор Србија. С тога је постигнут споразум да захтев поднесе Аустрија која је то урадила у јануару – казала је Тахири.

Према њеним речима, у области телекомуникација остала су још два отворена питања, питање фреквенција и неке лиценце.

– Током три дана разговора остварићемо коначни споразум о телефонском позивном броју за Косово – рекла је Тахири.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Тахири разоткрива Ђурићеве лажи

* Обавезна поља