sutanovac-natoДраган Шутановац освојио је 59 одсто гласова на данашњим изборима за председника Демократске странке, показују прелиминарни резултати на основу 60 одсто пребројаних гласачких листића. Следи Зоран Лутовац са 19,8, Бојан Пајтић са 16,09 гласова и Србољуб Антић са 5,12 одсто гласова.

Шеф организационог одбора за изборе у ДС-у Бранимир Кузмановић рекао је да су избори протекли у пријатељској атмосфери и да је забележена само једна примедба.

Право гласа имало је 18.459 чланова ДС-а, а око 12.000 њих је изашло на изборе (60,71 одсто).

Шутановац је на свом Твитер налогу захвалио свима који су му указали поверење.

„Хвала свим демократама на подршци! Победа у првом кругу! Заједно смо урадили много боље!“, навео је Шутановац.

За пет потпредседничких места бори се 12 кандидата – Гордана Чомић, Наташа Вучковић, Тамара Трипић, Милош Ђајић, Нада Колунџија, Нађа Хигл, Драгослав Шумарац, Игор Салак, Драган Домазет, Богдан Татић, Јован Марковић и Бранислав Лечић, преноси РТС.

Шутановац: Нудићемо конкретна решења, не само критику

Нови председник ДС Драган Шутановац изјавио је вечерас да ће ДС имати много агилнији наступ, како у јавности, тако и у Скупштини Србије, истичући и да ће ДС нудити конкретна решења, а не само критику.

Шутановац је, на конференцији за новинаре у седишту ДС после избора за руководство странке, рекао да је ДС вечерас добила највећу кадровску промену до сада.

„Обећали смо организационе и политичке промене и ово ће бити почетак једне нове епохе у којој ће Демократска странка као опозициона странка нудити конкретна решења за оне проблеме који тиште грађане“, рекао је.

Подсећајући да је ДС одувек био стожерна странка Србије, да ли у власти или опозицији, Шутановац је најавио да ће политика странке бити базирана на обичном човеку и животу.

„Сматрамо да не постоји ниједан закон који је довољно добар да не може да се промени у корист грађана, и то ће нам бити приоритет – од закона о раду, закона о унутрашњим пословима, пореске, аграрне реформе, здравству..“, рекао је Шутановац.

Он је додао да неће бити кадровских промена у парламенту.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Шутановац нови председник ДС-а

* Обавезна поља