циа-специјалциКИЈЕВ – Близу Доњецка нестало је око 20 запослених америчке компаније Грејстон Лимитед, која неформално ради за ЦИА и пружа приватне услуге за војне операције.

Да пронађе трагове несталих Американаца није могао чак ни директор ЦИА. Према аналитичарима, Џон Бренан стигао је у Кијев како би покушао да разјасни судбину несталих плаћеника. Украјинске власти нису могле да му помогну било чиме.

Директор ЦИА посетио је Кијев у суботу, 12. априла. У понедељак, званичник америчког Стејт департмента потврдио је посету Џона Бренана. Према неким извештајима, он је био тамо на састанаку са шефовима украјинских специјалних служби.

Приватна војна компанија Блеквотер је регистрована на Барбадосу. Од 2009, она је преименована Грејстоне доо. Запослени те компаније учествују у оружаним сукобима широм света. Са њима је био повезана скандал из 2004 у Ираку. Тада су плаћеници пуцали на мирне демонстрације.

У Украјини Американци су активни у саставу јединица специјалних снага Украјине „Јагуар“ и „Соко“. Они су учествовали у сузбијању протеста у Луганску и Доњецку.


Извор: Infowars.com, Lifenews

Оставите коментар

Оставите коментар на Тајна несталих сарадника ЦИА

* Обавезна поља