aleksandar-vucic-profilПремијер Александар Вучић изјавио је да „Телеком Србија“ неће бити продат ако се не постигне одговарајућа цена.

– Покушаћемо да добијемо најбољу могућу цену и будућност за нашу компанију, а ако то не будемо у стању нећемо да продајемо – рекао је он и додао да је Влада ДС 2011. године поставила цену на више од 1,4 милијарде евра за 51 одсто, а да се сада очекује значајно већа суму од тога.

– Ако је не будемо имали нећемо да продајемо – рекао је Вучић.

Новац од Телекома, каже, неће бити коришћен за буџетски дефицит, већ за враћање дугова, али и улагање у јавне инвестиције, у шта ће ићи готово половина новца чиме се подиже БДП и грађевинска индустија.

– Постоји осам понуда које испуњавају услове за приватизацију „Телекома“, а већи део њих су компаније из САД – рекао је Вучић, не желећи да изнесе више детаља.

Те понуде су необавезујуће, додао је Вучић.

Кирби – Фондови из САД нису заинтересовани само за Телеком

Телеком није прва српска компанија за коју су заинтересовани наши финансијски инвестициони фондови, изјавио је данас приликом посете Чачку, амерички амбасадор Мајкл Кирби.

– Мени је драго због таквих инвестиција, али оно што је другачије када је у питању Телеком је чињеница да се треба фокусирати на домаће тржиште – навео је Кирби.

Кирби наводи да је имао разговоре са америчким улагачима, а он им је, како каже, помогао онолико колико је могао.

– То је да разумеју Србију као ми, али они ће свакако бити део конкуренције за Телеком. Зависи од тога ко ће понудити не само највише новца већ и испунити друге услове – закључио је он.

Амерички амбасадор се осврнуо и на односе у региону.

– Двадесетогодишњица Олује је реалност, прошли смо кроз то, али за три године колико сам овде сматрам да је боља сарадња у региону него пре десет или петнаест година – изјавио је Кирби.

– На насловној страни бар једних новина видео сам заједничку слику српског и албанског премијера, а то није био случај пре једне године – навео је он.

Кирби оцењује да напретка има, упркос томе што се некада иде „један корак напред, а назад два“. То је, како каже, као у фудбалу, јер понекад лопта мора да се врати назад да би се направио добар пас.


Извор: Танјуг

Коментари

Један коментар на Телеком иде Американцима?

Оставите коментар

Оставите коментар на Телеком иде Американцима?

* Обавезна поља