Када довољно сазрите да, из фазе сумњичавости, постанете непомирљиви анти-глобалиста много тога се промени у Вашем животу. Поред осталог, веровање у једне митове, које Вам сервирају као научне чињенице, замењујете веровањем у друге који Вам се чине смисленијим, без обзира што их “они” проглашавају за “тероју завере”.

Рецимо, са овог нивоа спознавања методологије савременог глобализма, много ми је прихватљивије да поверујем како су за еволутивни скок у развоју Човечанства заслужни генетски експерименти Ванземаљаца, него да прихватим Дарвинову теорију еволуције, без обзира што њу бране чак и умне главе Богословског факултета.

Или, да кренемо на скроз другу страну,  гледајући редизајнирани кукасти крст као знак НАТО-а и схватајући на шта је све спремна декадентна западна цивилизација, много сам ближи да верујем како тело нађено у Хитлеровом бункеру није било његово и како је он добрано поживео и порадио у Аргентини, у коју је дошао уз помоћ Американаца, тачније Алена Далса, касније првог цивилног директора ЦИА, него да прихватим “званичну верзију”.(1)

Па ипак, морам да признам да сам неко време веровао и у Дарвина и у Хитлерову смрт. Учили су ме томе у школи, а био сам добар ђак. Но, ваљда због те школе, у једну ствар никада нисам поверовао. Ни секунду. У тзв. “климатске помене”, односно глобално отопљавање као опасност за Човечанство. Зашто због школе? Зато што се одлично сећам, једног предавања коме сам присуствовао као одабрани средњошколац, у коме се говорило о “глобалном хлађењу” планете, ширењу ледене коре и могућности новог леденог доба. Још увек памтим тај осећај страха да ћемо сви ми, људски род, скончати смрзнути и изгладнели попут диносауруса.

Непуних двадесетак година касније слушао сам ту исту причу са супротним предзнаком. Нећемо се смрзнути, већ испећи или подавити, како коме западне. Прича је, наравно, потекла из Америке у којој се тада управо зацарио Бил Клинтон. Баш као и прича о благодетима које ће нам донети генетски мутирана храна…

Некако нисам могао то да сварим. Изгледа, није ни Доналд Трамп. Двадесет година након прве Конференције о климатским променама у Кјоту 1997., Трамп је затворио књигу те корпоративне преваре, засноване на фалсификованим подацима и лажним чињеницама, којој је заправо једина сврха било масовна пљачка и прање новца за најбогатије и то од свих, рачунајући и богате.

Отуда, Трампова храбра одлука о повлачењу Америке из Париског климатског споразума из 2015. године, свакако представља почетак рушења лажног мита о климатским променама, које свакако постоје, али не на нивоу који може угрозити Човечанство. Уосталом, тај Споразум 2015., као једну од својих многобројних превара и злоупотреба, Обама је потписао само неколико дана након што је америчка “Национална океанска и атмосферска администрација” (NOAA), као једна од водећих светских институција за климатске информације, наручено објавила лажне податке о глобалном загревању, што је касније признао њен водећи научник Џон Бејтс.(2) 

На овај начин Трамп је после укидања транс-атлантског споразума, ударио на још један мега-пројекат елите-елита. Хистерија са којом му се из њихових редова ових дана одговара најбоље показује колико је тај ударац био снажан. Рат се тек захуктава …

_______________________________________

(1) www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:534549-Hitler-je-preziveo-Drugi-svetski-rat-smrt-lazirao-i-pobegao

(2) www.standard.rs/svet/37907-%D1%88%D1%82%D0%B0-%D1%98%D0%B5-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BF-%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BE-%D1%80%D1%83%D1%88%D0%B5%D1%9B%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D1%82-%D0%BE-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BC-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D1%88%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D0%B3%D0%BE-%D1%88%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%B0%D1%9A%D0%B0%D1%82%D0%B5

 


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Трамп и климатске промене – лични поглед

* Обавезна поља