Прва верзија слогана коалиције ДЈБ – Двери – “Да овај оде, а да се онај не врати” – отпала је због сумње Бошка Обрадовића да је у питању нека ђавоља работа са елементима адвертајзинга, највеће пошасти савременог човечанства.

– Ако овај оде, а онај се не врати, то значи да други долазак Исуса Христа отпада као опција? То није у складу са Статутом Двери, Старим и Новим заветом, црквеним календаром и редом вожње Ер (Небеске) Србије! – рекао је Обрадовић на састанку маркетиншког тима коалиције “Овај, онај, ови, они, ми, ви, ко, шта, кога, чега, с ким, с чим, о коме, о чему”.

– Не разумеш! Да овај оде, ту мислимо на Вучића, а да се онај не врати, мислимо на Ђиласа! – разјаснио је ситуацију лидер ДЈБ, ни Онај, ни Овај, већ Тај, такорећи Радуловић.

– Ал’ како ја да објасним Старешинству Двери да ми мислимо на Ђиласа, а не на Свевишњег? – упитао је лидер Обрадовић.

– Па лепо, кажи Старешинству да под слоганом “Да овај оде, а да се онај не врати” мислимо на други долазак Ђиласа на земљу, а не на други долазак Христа на земљу – рекао је ни Онај, ни Овај, већ Тај, такорећи Радуловић.

Други Христов долазак, знао је лидер Двери, представља врхунац јеванђеља. Спаситељев долазак биће дослован, личан и видљив на целом свету, пише у светим књигама, научио је одавно Обрадовић. Што се тиче Вучићевог боравка на земљи, у светим књигама стоји да ће да дође, једино не пише кад ће да оде. И то јесте једно од најважнијих библијских питања, јер ни у једном јеванђељу није наведено кад ће Вучић више да оде, или што би српски народ рекао: Аман, бре, човече, докле!?

– Да је бар један еванђелиста написао: “Спаситељ ће да дође, ако се Ђилас не врати”, све би било лакше за тумачење нашем чланству – уздахнуо је лидер Двери. Други Ђиласов долазак на земљу, наиме, не помиње се ни у Новом ни у Старом завету, једино је било нешто у НИН-у, да ће Ђилас да дође и донесе економски програм, ал’ НИН одавно не спада у стручну литературу о којој се дебатује на библијским ћелијама Старешинства Двери.

– Па који би ти слоган!? – узвикуо је лидер ДЈБ, ни Онај, ни Овај, већ Тај, такорећи Радуловић, на том првом састанку.

– Па рецимо, неки слоган где се не изражава сумња у други долазак Исуса на земљу. Добар слоган је рецимо: “Да се онај ко нас састави не врати, а да онај други ко нас састави оде!” Тај слоган показује да смо ми састављени са јасном идејом да Вучић оде, а да се Ђилас не врати! И да су нас та двојица несвесно саставили у нашем племенитом заједничком подухвату ослобађања Србије од Оног и Овог, али не и од Свевишњег – објаснио је лидер Двери.

– Бог те благословио! – рекао је на крају ни Онај, ни Овај, већ Тај, такорећи Радуловић.

Даљи договори су ишли веома лако.

– Ја мислим да ја најважније да се прво освешта панаија! – рекао је Бошко на другом састанку коалиције ДЈБ – Двери.

– Панаија! Каква панаија! Колега, вероватно мислите на партократију? Зашто бисмо освештавали партократију?! Ми треба да укинемо партократију! – узвратио је ни Онај, ни Овај, већ Тај, такорећи Радуловић.

– Панија, колега! Жито! Да се освешта, јер што каже наш народ: ваља се! – узвратио је лидер Двери. Онда се Бошко распитао и о осталим важним стварима за функционисање коалиције “Да се онај ко нас састави не врати, а да онај други ко нас састави оде!”, шетајући по просторијама Доста је било.

– Је л’ су вам освештане ове просторије? – питао је коалиционог партнера.

– Како си рекао!? – питао је Радуловић Саша.

– Јесте окадили мало тамјаном централу странке, ваља се, што каже наш народ! Због урока! – објаснио је Обрадовић.

– Нисмо! Окречили смо кад смо се уселили, и то је сасвим довољно! – објаснио је ни Овај ни Онај, већ Тај, такорећи Радуловић.

– Е па морате да освештате просторије! Није исто кречење и окађивање, знате! Кречење је више естетски, а освештавање је духовно! – рекао је Бошко.

– Па добро, ево, окадићемо ако баш мора! – пристао је на крају такорећи Радуловић на овај симболичан захтев коалиционог колеге.

– Имам човека за вас! Један јако повољан свештеник, за освештавање тражи евро по квадрату, ако је новоградња. У старој градњи пола евра по квадрату! – додао је Обрадовић.

– Па тај је бре скупљи од молера! – рекао је онда Радуловић.

– Али јако квалитетно освештава, тај кад окади, после сте десет година мирни! – подвукао је лидер Двери.

– То нам је рекао и молер. Каже: кад вам ја окречим, после десет година не морате да кречите! – додао је Радуловић, схвативши да сем квалитетних молера, у нашој земљи има и веома квалитетних попова.

– Океј, ал то све мора да буде транспарентно, да се сви фискални рачуни за освештавање просторија објаве на нашем сајту – почео је и Радуловић да поставља захтеве. Онда се Бошко почешао по глави: „Али Саша, па где сте ви видели свештеника да даје фискални рачун! То нема у хришћанству. Свевишњи јесте транспарентан, али није баш тол’ко!“


Извор: Данас

Оставите коментар

Оставите коментар на Транспарентност свевишњег

* Обавезна поља