krljsanin_123НОВИ САД – Челници Свесрпског Народног фронта и бројни Новосађани и гости из целе Србије, на скупу у Новом Саду, испољили су јединство и одлучност да се заустави гурање Србије у пропаст, тако што ће бити створена саборна родољубива организација способна да ослободи земљу окупације и колонизације од стране НАТО сила, да обнови државу, војску, привреду, духовност и друштвену правду.

Са скупа су упућени поздрави братским организацијама – Сверуском народном фронту чији је лидер Владимир Путин и Народном фронту Новоросије.

На скупу су са излагањима наступили: Владимир Кршљанин, Рајко Лежаић, Драгана Кузмановић, др Драган Петровић, Милорад Буха, Весна Пешић, Александар Дражић, Жељко Васиљевић и Мирко Јовић, док се у име гостију скупу обратила Милијана Балетић.
У разговору са присутнима који је уследио, учествовали су у име Народног фронта и пук. Љубинко Ђурковић, проф. Вишеслав Симић, Мирољуб Љешњак, Градимир Костић, Младомир Крсмановић, Оливер Вуловић, Милица Радовановић и други.

Међу бројним гостима на скупу посебно су поздрављени: генерал Живомир Нинковић, Небојша Вуковић, Бора Дракуловић, Тадија Качар, Ранко Лаиновић, Радомир Бата Почуча, Горан Мијовић, Милорад Аксин, др Милош Марковић, Миле Павловић, Љиљана Ристић, Бобан Димитријевић и проф. др Младен Првуловић.

Први се скупу обратио Владимир Кршљанин, чији говор преносимо у целини:
Да ли нам је нестало поноса, храбрости, части? Да ли не волимо Немањиће, Карађорђа, Његоша, своје светитеље, јунаке, уметнике, писце, научнике? Јесмо ли изгубили љубав, веру и наду? Стидимо ли се што смо Срби?

Ништа од свега тога! Србија је окупирана и једино што нам недостаје је да се саберемо, то јест недостаје нам организација па да то променимо. Таква организација је Свесрпски Народни фронт.

Ствараћемо га брзо, са свима вама, надам се.

Народни фронт није место за каријеристе, него за оне који толико љубе отаџбину да не могу мирно посматрати да она пропада. Овде су сви добродошли да испоље родољубље и човекољубље, солидарност и несебичност – појединци, групе, удружења, еснафи, синдикати, странке… За све има места, чека нас велики посао.

У Народном фронту сви ће бити уважени, сачувати свој интегритет, функционери ће бити сви који су спремни да понесу веће бреме и више се жртвују. И бићемо срећни јер смо сабрани и јер се нашим трудом поново рађа неумрла Србија, наша мајка без које смо ништа и од које се не смемо одвојити.

Драгана Кузмановић

Србија није изгубила нас и ми нисмо изгубили душу, показали смо у безброј великих искушења, па и у овој поплави у којој само слеп није видео да су нам држава, привреда и војска готово уништене диктатом НАТО окупатора.

Све то морамо обновити, и учинићемо то брзо и лако, јер имамо људе који то знају, за разлику од окупаторских курсиста. Али, Народни фронт мора брзо и снажно да се појави на јавној сцени, да Србија не би доживела судбину Јануковичеве Украјине.

Свесрпски Народни фронт сада има 5 копредседника и нема лидера. Сверуски Народни фронт има 4 копредседника, али има и лидера, зове се Владимир Путин. А Народни фронт Новоросије сабира све ослободилачке снаге које убрзано ничу у земљи коју је на руб понора довела каријеристичка Партија региона, балансирајући између Истока и Запада, између вере и јереси, између патриотских парола и западних лихвара.

Тамо су ослободилачке снаге кренуле у рат против НАТО окупатора, против НАТО-а којем из сукоба у сукоб широм света падају маске, једна за другом. На нашем тлу, као и на тлу Украјине, показују своје право лице – усташа, терориста, вехабија, бандероваца, фашиста.

Неко је од њихових државника рекао – „ко бирајући између срамоте и рата изабере срамоту, на крају ће добити и срамоту и рат”.

Наш тзв. пут у посрнулу Европу контролише 8.000 НАТО агената увучених да нам буду гаулајтери и инструктори у свим значајним порама државе и друштва. Резултати њихове деценије: 400.000 Срба мање, држава, привреда и војска готово разорене, 45 милијарди евра опљачкано и однето из Србије, покровитељство над крвавом смешом наркомафије, терориста, ратних злочинаца и трговаца људским органима, која у сенци америчке базе Бондстил хара светим Косовом и Метохијом.

Знате шта мислим о онима који нам такве називају пријатељима, удврају им се и клањају!

На Западу више није остало готово ништа на шта бисмо могли и смели да се угледамо. А у свему што је икада на Западу било добро, већ их је неко други претекао.

Свет је на прекретници. Свет је пред спасењем. Запад се претворио у Содому и Гомору, у лихварског монструма, у Мамона, у еманацију греха.

Помажући данас себи помоћи ћемо и милионима рођених на Западу да се спасу.

Свет не гледа данас ка Русији јер је поново моћна и јер има достојног лидера. Не, Русија је поново моћна и има достојног вођу, јер се враћа себи, својој човекољубивој православној суштини и традицији. И читав свет се окреће ка Истоку и очекује путоказ ка спасењу.

У том новом свету који нам је надохват руке, у којем ће и на земљи као на небу, владати човекољубље, а државе и народи попут људи моћи ће да буду браћа, а не непријатељи, конкуренти и партнери, и у њему ће креативност, највећи Божји дар људском роду, стварати огромна достигнућа на добро свих, а никад на рачун других. Неприкосновене вредности ће бити људски живот, породица и заједница, јер само у заједници људи могу живети и стварати.

Сви остали злоупотребљени индивидуалистички и либералистички фетиши биће тек локалним законима опредељена правила понашања, која се подразумевају и која су од другостепеног значаја. У том новом свету Србија има своје место. Штавише, без ње он није могућ. Читава наша историја је борба за тај свет. Тај свет је заједничка вера и нас и Руса.

Наша је моћ данас мања од њихове, али наша искуства су дужа, и зато само заједно можемо стићи на циљ.

Вратимо се у Србију, на радост предака и потомака. И на радост свих у свету којима није умрла нада. Градимо своју државу, привреду, војску и културу, онако како се то једино може и како ми то умемо, и како нам срце каже – на моћним духовним темељима.

За Србију – до победе!”

Рајко Лежајић

Потом је говорио Рајко Лежајић, председник Скупштине Републике Српске Крајине у прогонству и копредседник Свесрпског народног фронта који је на почетку указао да премијер Александар Вучић представља Немце као савезнике Србије.

„Да ли он то мисли на Први светски рат, када су  Немци убили сваког трећег Србина, или на Други светски рат када су за једног Немца стрељали стотину Срба, или Вучић мисли на овај рат који траје од 1991, када је Немачка све урадила да разбије Југославију”, упитао је Лежајић и истакао да су Срби из Крајине били прва жртва тих нових фашиста.

Говорећи о ситуацији и Украјини, Лежајић је подсетио да се део садашње Луганске и Доњецке републике некада звао Славеносербија, због великог броја Руса српског порекла.

„Иста рука води рат код њих, као што је и код нас, али се надам да ће та крвава рука ускоро бити одсечена”.

Лежајић је објаснио да је стање у Србији такво да горе бити не може – незапосленост, бела куга, пропала привреда, смањене пензије, немамо војску ни цивилну заштиту – а решење не може да се нађе на безглавом путу у ЕУ, у загрљај ономе ко нам је последњих 100 година правио зло.

„Привреда се може подићи само производњом, а први корак је да се пониште приватизације, предузећа да се врате радницима, земља да се врати сељацима, војници да се врате у касарне, а студенти на факултете. Предуслов за то је обнова, а њу могу да спроведу само нове, некомпромитоване снаге којима је Србија на срцу”, закључио је Лежајић и додао да Србија треба да буде таква да свако има здравствено осигурање, да се у Србији не промовише педерлук, већ да се стимулишу млади брачни парови и да се на тај начин искорени бела куга.

Србија не сме бити ничији вазал и ничија окупациона зона, већ земља са главним градом у Београду, а не у Бриселу, која ће бити стожер Српства и српских земаља. Србија нема алтернативу,поручио је на крају Лежајић.

Драгана Кузмановић је говор почела речима: „Скупили смо се да покажемо да овде има Срба!”

Па Наставила: „Тероризам је стар колико и човечанство, али оно што се у последњих двадесет година дешава са Србима је пример како се од жртве прави злочинац, а од злочинца жртва. Реч је о медијском тероризму. Страни медији су у време бомбардовања покушали и успели да од Срба направе лоше људе, а прикрили су праве злочинце. Онда су поткупили наше политичаре, купили све медије тако да су скоро сви наши медији у рукама оних који су нам слали бомбе, а наши новинари код њих раде као најамни радници”, рекла је Кузмановићева и подсетила да је још Бжежински рекао да непослушне народе, поготово Србе, треба толико осиромашити да мисле само о кори хлеба, па неће мислити о слободи и патриотизму.

Говорећи о ЕУ, она је истакла да ће Србија тамо бити канта за сво белосветско смеће и упитала – да ли ћемо „дозволити иједном политичару или медијској сили да нас натерају да газимо преко гробова оних који су дали живот за слободу, да ли ћемо дозволити да нас политичари „за шаку долара” убеђују да Немци воле Србе и да Срби воле Немце. Због Немаца је у Другом светском рату настало 50 милиона жртава, али наш премијер и госпођа Меркел, очигледно нису обавештени да је окупација завршена 1945”.

Нећемо нову окупацију, хоћемо слободу, посао и достојанство, поручила је на крају Кузмановићева.

Оставите коментар

Оставите коментар на Трибина Свесрпског Народног Фронта у Новом Саду

* Обавезна поља