tribunal_hag2ХАГ – Хашки трибунал у четвртак није ни потврдио, ни негирао тврдње медија у Србији о погоршаном здравственом стању оптуженог Војислава Шешеља.

У одговору на питање агенције Бета о написима у штампи у Србији да је Шешељ оболео од рака дебелог црева, Информативна служба трибунала је одговорила да су „информације о здрављу оптужених поверљиве и не могу бити објављене без пристанка оптуженог“.

То је уобичајени одговор суда на питања о здрављу оптужених у притвору у Схевенингену.

По медијима у Београду, Шешељ је забранио и члановима руководства Српске радикалне странке да јавно говоре о његовом здравственом стању.

Лидер радикала у притвору Трибунала очекује пресуду по оптужници за злочине над Хрватима и Муслиманима у Хрватској, Војводини и БиХ, 1991-93. године.

У притвору где је од 24. фебруара 2003, када се добровољно предао одмах после објављивања оптужнице, Шешељ је имао срчаних тегоба, а жалио се и на лоше резултате анализе рада јетре, сугеришући да га неко трује.

Почетком јануара прошле године, Шешељу је позлило у ћелији и хитно је био пребачен у болницу. После шест дана уграђен му је унутрашњи дефибрилатор који уређује срчани ритам.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Трибунал без коментара о здрављу Шешеља

* Обавезна поља