Капо владајућег монтенегринског клана Мило Ђукановић, који има и титулу лидера Демократске партије социјалиста, објавио је да ће његова странка до краја новембра одлучити о кандидату за председника филџан-државе на изборима наредне године.

Капо је у интервјуу Првој ТВ притворно је рекао да се „чојвек умори бавећи се једним послом 20 година” , те да ДПС има кадрове и за највише државне положаје који су у стању да сигурно победе на председничким изборима”.

Директно упитан да ли ће се кандидовати, капо је поновио да да се човек „бавећи се 20 година једним послом умори”.

Одмах потом је на овај начин изговорио „судбоносно да“:

„За мене не постоји пречи интерес уколико се покаже да постоји реална потреба државе Црне Горе. Имамо императив побједе и мени свакако врло импонује да људи, не само из ДПС-а него и шире од тога, подршком доказују да поштују допринос који сам дао изборним резултатима које смо остварили у Црној Гори. То не само да ми импонује него ме и обавезује“.

Актуелни монтенегрински председник Филип Вујановић и други из врхушке ДПС сматрају да би Ђукановић требало да се прихвати председничке кандидатуре „с обзиром на његов рејтинг у јавности“.

Дакле: он ће се „жртвовати“.

А најсмешније је што монтенегринског аутократу на шаховској табли Црне Горе и региона померају – као свог пиона – из Вашингтона. Не из Беле куће него из CIA.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на ЦИА враћа Мила Ђукановића

* Обавезна поља