aleksis-cipras(6)Приметно је да медији прећуткују вест која је као атомска бомба одјекнула Грчком, а пренели су је тамошњи новинари блиски новој влади Алексиса Ципраса.

Наиме, Алексис Ципрас је током сусрета са Мартином Шулцом, председником Европског парламента, послао неколико порука немачкој канцеларки Ангели Меркел.

Не само да јој је послао поруку, него је у пракси такође пожелео да јој се уручи Промеморандум у коме су докази о највећим преварама великих грчких и немачких индустријалаца и бизнисмена, њиховом пословању, и колико је све то коштало грчку државну благајну, пише грчки лист Триклоподиа.

Ципрас оптужује немачку владу да је радила и пословала с великим грчким индустријским олигарсима у „интересу немачких мултинационалних компанија“.

„Господине Шулц, Немачка је моју земљу довела до банкрота и у овом промеморандуму су сви скандали са потребним доказима: Сименс, возови, подморнице, грађевинске компаније, утаје пореза и трајни имунитет за све који су чинили те деликте и њихово одобравање.“ Листа Лагарде „(по актуелној лидерки ММФ-а) је увек била скривана од пређашњих влада уз сагласност Немачке. И то није“ само ова листа„ рекао је Ципрас.

„Да сте ви, уместо финансирања банака, инсистирали на финансијској контроли индустријалаца и олигарха, уместо што сте бацали новац у ђубре, могли сте покренути програм за стварно спасавање Грчке. Није могуће да сте отпуштали 400 чистачица, а некажњене остављали највеће утајиваче пореза, који су украли на милијарде евра. Није могуће да то не знате, господине Шулц?„ запитао је грчки премијер.

У једном тренутку, Ципрас је рекао Шулцу: „Можемо послати гђу. Меркел пред Међународни кривични суд у Хагу за намерно изазивање осиромашења народа Грчке и доказати саучесништво Немачке у пословању немачких с грчким магнатима.“

„Сиромаштво нашу земљу прати још од страдања у Другом светском рату, а све време касније нам је Немачка у пракси наметала политичаре и владе“, рекао је Алексис Ципрас.

Председник Европског парламента је остао запањен и без могућности да артикулише било какав сувисао одговор пред толико докумената које су му доставили на увид Ципрас и Никос Папас.

_____________________________

Извори:

http://www.triklopodia.gr/atomiki-vomva-sti-sinantisi-tsipra-soults-tha-pame-tin-merkel-sto-diethnes-dikastirio-tis-chagis/

http://www.controinformazione.info/scoppiata-una-bomba-atomica-nellincontro-tra-tsipras-e-martin-shultz-richiesta-di-tsipras-vogliamo-mandare-la-merkel-a-giudizio-presso-il-tribunale-internazionale/


Извор: VOX-blog

Оставите коментар

Оставите коментар на Ципрас оптужио Немачку за осиромашење Грчке

* Обавезна поља