dron.-zastavaАлбанац Исмаил Морина, који се сматра одговорним за пуштање дрона на утакмици између Србије и Албаније у Београду, до детаља је описао како је извео акцију.

Он је навео да је идеју о дрону добио у Италији и то од једног пријатеља, Италијана.

“Он је предложио да употребимо дрон и да на њега окачимо поруку, што сам прихватио. Размишљали смо о застави, имали смо две верзије, орла или орла са Скендербегом, а онда сам одлучио да изаберем другу. Потом смо размишљали да напишемо нешто на италијанском, али смо касније изабрали речи “аутохтони“ јер се и на енглеском и албанском исто пише и звучи елегантно“, рекао је Морина.

Албанац је навео да се за акцију спремао три месеца.

“Током лета сам дошао у Србију, био сам сигуран да ће се утакмица одиграти на стадиону Црвене звезде, 26. јула сам обишао локацију, снимио стадион и све око њега. Обишао сам и стадион Партизана, али не детаљно. Због тога сам употребио Гугл мапе и нашао неколико локација са којих је било могуће пустити дрон. Све време сам сарађивао са пријатељем из Скопља који је набавио и донео заставу“, додао је Морина.

Према његовим речима, 17 сати је био сакривен на тајној локацији у ишчекивању правог тренутка да пусти дрон.

“Путовао сам 12 сати до Београда. Идеја је била да се пусти дрон за време интонирања химни, али сам одустао јер је тада неко прошао поред мене и мислио сам да сам откривен. притајио сам се, пустио дрон да направи мали круг око стадиона, а потом га усмерио ка трибинама. Мислио сам да су албански играчи у црвеним дресовима, спустио сам дрон ка њима, али сам онда схватио да желе да га ухвате. Погрешио сам боје дресова“, објаснио је Морина.

Одмах је напустио локацију и Србију.

“Ауто ме је већ чекао и одмах смо кренули на аутопуту. Размишљао сам како ћемо да пређемо границу. Био сам забринут, хтели смо да бежимо ако нас полиција заустави, али је све прошло без проблема“, закључио је Морина.

Он је рекао да му се од 14. октобра променио живот, да живи изоловано у Албанији и да је прекинуо контакт са породицом.

Суд за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС) доделио је Албанији победу 3:0 са прекинутог меча против Србије у Београду у октобру, а „Орловима“ одузео три бода.

Суд у Лозани је одбацио жалбу Србије, а прихватио албанску, јер није пронашао доказ да су Албанци одбили да наставе меч, док сматрају да је прекид уследио услед лоше организације утакмице и насилног улетања навијача који су напали госте.

Подсетимо, крајем првог полувремена изнад терена стадиона Партизана појавио се дрон са заставом „Велике Албаније“, коју је скинуо Стефан Митровић, након чега је уследило кошкање играча, те улетање навијача.

ceopom istina za FB (2)Коментар ЦЕнтра за Откривање ПОлитичких Манипулација (ЦЕОПОМ)

Шта можете закључити из ове шупље приче?

Да неки тамо Морина и његов пријатељ (из Италије) немају налогодавце, већ је „идеја“ плод случајне инспирације.

Да му „пријатељ из Скопља“ помаже да се организује. Не каже који и због чега? Каже да му је он набавио заставу, али не прича одакле му дрон, како га је унео у Србију и где га је крио?

Да три месеца ради на припреми целе ствари трошећи свој новац, а успешно се креће и крије по Београду, иако у њему никада није био, захваљујући гугл-мапа. Не каже како и где је крио дрон.

Да је био спреман да заглави дугу робију да би се мало „нашалио“.“Шта зна маљи деца шта је дрон, шта је авион…“

И тако даље … И тако ближе …

Све у свему, читава прича нема никакве везе за оним ликовима које је Вучић, кршећи процедуре, пустио да уђу на стадион на, наводни захтев појединих западних амбасада, које су то касније порекле. Самим тим, онај ко је те ликове пустио из притвора, није ништа одговоран, јер имамо почиониоца по признању!

Ха, ха, ха, ха, ха, ха …

Поздравља Вас ЦЕОПОМ

 

 


Извор: Б-92, ЦЕОПОМ-Истина

Оставите коментар

Оставите коментар на Прича о дрону и друге бајке (коментар ЦЕОПОМ-а)

* Обавезна поља