srdjan-milicПОДГОРИЦА – Предсједник Социјалистичке народне партије Срђан Милић казао је да „одавно за већу глупост није чуо“, уколико је истина да је Влада Црне Горе увела санкције Русији и Украјини.

Лидер СНП-а је другој сједници првог редовног (прољећњег) засиједања Скупштине Црне Горе реаговао на иницијативу Црногорског туристичког удружења, којом се тражи објашњење поводом медијских навода да је Црна Гора увела санкције Русији.

„Дакле сматрам да ово негдје подсјећа на ону 1905. годину, када смо обајавили рат Јапану, а чини ми се да смо тада били војно спремнији. Морам рећи да одавно за већу глупост нисам чуо, ако је истина, ово везано за објаву санкција Русији и Украјини. Јер не могу да се сјетим чиме би ми то могли да санкционишемо државу Русију, земљу са којом имамо традиционално, историјски добре и пријатељске односе“, казао је Милић и додао да је „прошло је 300 година од успостављања политичких односа Црне Горе и Русије“.

Жарко Радуловић: Након вести о санкцијама, нико не прилази црногорском штанду на сајму туризма у Москви

Представници Црногорског туристичког удружења (ЦТУ) затражили су од Министарства вањских послова објашњење поводом медијских навода да је Црна Гора увела санкције Русији. Иницијативу је поднио предсједник тог удружења, Жарко Радуловић.

Радуловић је казао да би увођење санкција Русији угрозило предстојећу туристичку сезону, „јер смо очекивали да ће са руског тржишта и ове сезоне доћи највећи број гостију“.

Он је истакао да јуче, првог дана сајма туризма у Москви, готово нико није ни пришао црногорском штанду. Московљани су, каже, продужили према штандовима Турске, Италије и осталих земаља.


Извор: ИН4С

Оставите коментар

Оставите коментар на Црногорске санкције Русији као велика глупост

* Обавезна поља