crnojaЗАГРЕБ – Хрватски министар бранитеља Мијо Црноја вечерас је поднео оставку на ту дужност после низа афера које су о њему испливале у јавност од најаве регистара „агресора и издајника”, преко избегавање плаћања пореза, до насилничког понашања.

Црноја је у изјави новинарима пред Банским дворима, након вишесатног састанка с премијером Орешковићем и потпредседницима Томиславом Карамарком и Божом Петровим, рекао да је све документе предочио хрватској Влади и правним експертима који су оценили да нема никакве кривице које су му медији ставили на терет.

„Међутим, ја не желим бити терет овој Влади, не желим бити проблем због чега хрватска влада не би успела и хрватска држава кренула набоље, и премијеру Орешковићу дао сам оставку”, рекао је Црноја и поздравио све хрватске бранитеље.

Састанак у Банским дворима о Црноји јуче је трајао 11 сати, а данас је почео око 15 сати и трајао је до вечери, пренела је Хина.

Црнојину оставку затражила је саборска опозиција, након медијских написа да је министар пријавио лажно пребивалиште и да је више пута пријављиван због физичког насиља због кога је био у затвору, а поставило се и питање коришћења наменски добијеног кредита за изградњу породичне куће, као и избегавања пореза.

Опозиција је јуче у Сабору дала премијеру Орешковићу 24 сата да смени Црноју.

Орешковић и Мост о оставци Црноје

tihomir-oreskovicЗАГРЕБ – Хрватски премијер Тихомир Орешковић осврнуо се на вечерашњу оставку министра бранитеља Мије Црноје и рекао да је то јако важан ресор у влади за који ће наћи доброг човека.

„Захваљујем вама и свим грађанима Хрватске на стрпљењу. Данас је господин Црноја предао оставку, ја сам је прихватио. Он је као бранитељ заслужио мало пажње и то смо му дали ова два дана. Тражили смо инпут правних експерата и желим захвалити и господину Црноји и свим хрватским бранитељима који су нас одбранили и ослободили. Ово ми је преважан ресор у Влади и наћи ћемо доброг човека”, казао је он, пренео је Индеx.хр.

„Ми се слажемо и поштујемо одлуку Мија Црноје. Разумемо да му није било лако. Разумемо да нема казнене одговорности, али има политичке и моралне одговорности. Поштујемо све бранитеље. Ово је толико трајало јер су стално, сваког сата, долазили нови детаљи”, рекао је Мирослав Шимић из Моста, преноси


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Црноја поднео оставку

* Обавезна поља