loto(1)Више јавно тужилаштво у Београду издало је налог полицији за прикупљање потребних информација и обавештења ради утврђивања свих чињеница и евентуалној кривичној одговорности у вези извлачења бројева у игри на срећу ЛОТО Државне лутрије Србије које је емитовано у директном телевизијском преносу на телевизији Прва, рекла је данас Танјугу републички јавни тужилац Загорка Доловац.

Доловац је истакла да је Тужилаштво одлучно да се цео тај случај детаљно испита и поручила да ће сви одговорни бити процесурани без обзира на функцију коју обављају и позицију коју имају.

„Како је у питању Државна лутрија Србија потпуно смо свесни да је овај случај изазвао широко узнемирење грађана тако да ћемо о свим резултатима истраге благовремено обавестити јавност“, рекла је Доловац.

Синоћно извлачење ЛОТО бројева изазвало је велику сумњу код грађана да је све намештено, преносе медији.

Наиме, пети број комбинације најпре се појавио на екрану, а тек онда је куглица са тим бројем извучена из бубња.

Сумњу је изазвало, након наизглед регуларног извлачења прва три броја 4, 33, 12, када је дошао на ред и четврти број односно из бубња је извучена четврта куглица са бројем 27, али се на екрану најпре појавио број 21 а одмах потом 27 као пети број.

На екрану је, такође, био приказан и број добитника иако пета куглица званична још није била извучена.

Државна лутрија Србије саопштила је да је на извлачењу игре Лото 7 од 39, у 59. колу од 28. јуна, дошло до техничке грешке изазване људским фактором, односно омашком оператера ангажованог на извлачењу, тако што је на екрану грешком исписан број 21.

Лутрија је навела да изражава жаљење због грешке која се десила у току извлачења у 59. колу и додала да ће, поред свих процедура за утврђивање регуларности у току извлачења и оне непосредно после њега, које су већ обављене, испитати околности које су довеле до настале грешке, односно превида који се десио.

Блиц: Да ли је ово доказ да је „ЛОТО“ у Србији намештен?

Милиони гледалаца синићњег 59. кола игре на срећу „Лото“ нису могли да верују својим очима када се пети број комбинације појавио најпре на екрану, па је тек онда куглица са тим бројем извучена из бубња.

Синоћње извлачење је изазвало велику сумњу код гледалаца да је намештено.

Након наизглед регуларног извлачења прва три броја (4, 33, 12) дошао је на ред четврти број.

Из бубња је извучена четврта куглица са бројем 27, али се на екрану најпре појавио број 21, па затим 27 као пети број.

На екрану се, такође, видео одмах и број такмичара са пет погодака, а пета куглица још увек није извучена.

На ред је коначно дошла и пета куглица, и из бубња је извучена, погађате, куглица са бројем 21!

Након тога су у једном тренутку на екрану биле све саме 27-ице, да би онда нестала сва графика са екрана.

Водитељка је током извлачења спорних четврте и пете куглице била видно збуњена, па је уследила краћа пауза, због наводних техничких проблема, пре извлачења шесте и седме куглице.

Извлачење добитне комбинације игре на срећу „Лото“ иде уживо.

Иначе, у овом колу није извучена седмица.

Државна лутрија Србије: Техничка грешка оператера

Државна лутрија Србије саопштила је да је на извлачењу игре Лото 7 од 39, у 59. колу од 28. јуна, дошло до техничке грешке изазване људским фактором, односно омашком оператера ангажованог на извлачењу, тако што је на екрану грешком исписан број 21.

„Државна лутрија Србије уверава играче и ширу јавност да осим погрешно унетог броја, дакле грешке оператера која је на жалост могућа у току живог извлачења, није било никаквих других радњи које би довеле у питање регуларност овог извлачења, што су потврдили чланови Комисије за извлачење бројева коју чине два представника Државне лутрије Србије и један Министарства финансија. Исти закључак донела је и Комисија централног трезора након завршетка извлачења“, наводи се у саопштењу, објављеном на сајту Државне лутрије Србије.

Лутрија је навела да изражава жаљење због грешке која се десила у току извлачења у 59. колу и додала да ће, поред свих процедура за утврђивање регуларности у току извлачења и оне непосредно после њега, које су већ обављене, испитати околности које су довеле до настале грешке, односно превида који се десио.

„Још једном уверавамо све заинтересоване стране да ова техничка грешка ни на који начин није довела у питање регуларност извлачења“, истакла је Државна лутрија Србије.

Александар Вучић: Стање у Државној лутрији катастрофално, пут до затвора је врло кратак

Поводом инцидента везаног за лото извлачење премијер је рекао: „Стање у државној лутнији је било за нијансу боље од катастрофалног. И сад је катастрофално.“

„Полиција и тужилаштво раде свој посао. Ако је било извршења кривичног дела, ти људи ће одговарати. За такво кршење поверења треба да се сноси одговорност“, рекао је премијер говорећи о синоћном извлачењу Лото у чију регуларност постоји сумња.

Вучић је казао да је приход Државне лутрије око милион евра, а да ни динар није дат држави.

„Пут до затвора је врло кратак“, рекао је Вучић, наводећи да је ужасно љут на себе што и у Лутрију није уведено нешто попут Ер Србије, односно 51 одсто државног власништва или 49 одсто нашег менаџмента.

Вучић је рекао и да је погрешио што је годину дана слушао оне људе око себе који су причали како неко други хоће да краде, а у ствари смо све време поткрадали сами себе.

„Сад је крај целој тој причи и сад идемо у модернизацију, увођење и страног партнера. Нико више неће да сумња у своју државу, биће награде неупоредиво веће у будућности, бавиће се тиме на озбиљан начин“, навео је Вучић.


Извор: Танјуг, Блиц,

Оставите коментар

Оставите коментар на Тужилаштво испитује лото извлачење

* Обавезна поља