ÂåíàУ церемонији су учествовали представници амбасада, представништава и војни аташеи земља ЗНД, представници Друштва аустријско-руског пријатељства, многобројни сународници, ученици.

БЕЧ — Стотине људи је учествовало у церемонији полагања венаца на гробљу совјетским војницима у Бечу и на споменик совјетском војнику-ослободиоцу на Шварценбергплацу у центру града.

Без обзира на одсуство званичних дипломатских делегација Украјине и земаља антихетлоровске коалиције, који су пре учествовали у оваквим свечаностима, које је организовала амбасада РФ, број учесника свечаности је значајно већи у односу на претходне године.

„Одавно нисмо видели толико много представника јавног живота, пословних кругова, дипломатског кора, наших сународника на свечаности полагања венаца и у руској амбасади. Ми смо срећни што су наши сународници и дипломатски кор учествовали у овим свечаностима. Предивно расположење. Празник је успео!“, рекао је за РИА Новости амбасадор РФ у Аустрији Сергеј Нечајев.

Када су дипломатске и друштвене делегације заједно са ветеранима стигли код споменика на Шварценбергплацу, у назначено време, степенице ка споменику су већ биле засуте цвећем, које је требало склонити као би прошле делегације. Венац од украјинских дипломата је положен раније. Бронзана плоча, коју су непознати починиоци 8. маја офарбали у боје украјинске заставе је већ била очишћена.

У церемонији су учествовали представници амбасада, представништава и војни аташеи земља ЗНД, представници Друштва аустријско-руског пријатељства, многобројни сународници, ученици.

Скоро сви су на грудима имали георгијевску траку, а неки су дошли са фотографијама својих очева и дедова – учесника рата. Људи су певали „Дан победе“, „Катјуша“ и друге војне песме. У амбасади РФ је организован свечани пријем у име држава ЗНД, За поподне су код споменика на Шварценбергплацу планирани традиционални сусрети руских сународника.


Извор: Глас Русије

Оставите коментар

Оставите коментар на У Бечу одата пошта војницима Црвене армије

* Обавезна поља