ugljaninНОВИ ПАЗАР – СДА Санџака Сулејмана Угљанина упитала је данас Српску напредну странку (СНС) зашто је „пружила уточиште“ на својој изборној листи лидеру Социјалдемократске партије Србије Расиму Љајићу.

„Како мисли председник СНС Александар Вучић да решава питање организованог криминала у Србији са Љајићем, кога најближи сарадници и другови преко медија јавно оптужују за организовани криминал и злочине који су се десили, а који још нису  расветљени“, упитала је Угљанинова странка.

СДА Санџака је навела да Љајића оптужују чланови његове странке и блиски другови за многе политички мотивисане злочине, почев од политички мотивисаног убиства Руждије Дуровића и других злочина против СДА Санџака.

„У складу са тим, СДА Санџака је покренула поступак код надлежних судова против Љајића, Мирсада Дјерлека, Февзије Мурића и других учесника у подстрекивању и саучесништву у припремању и извршавању политички мотивисаних злочина против чланова и руководства СДА Санџака и чланова њихових породица“, наводи се у саопштењу.

Угљанинова странка је навела да су оптужбе против Љајића, његових коалиционих партнера и блиских другова за „политички мотивисане злочине и насиља опште позната ствар“.

„О томе су јавно сведочили у току 2013. године Бахрија Бегановић Лутка из Пријепоља и Исмет Рамовић из Новог Пазара, као и други блиски сарадници Љајића“, наводи се у саопштењу.

СДА Санџака је демантовала да наводе медија да се Угљанин извинио Љајићу.

„Угљанин се није извинио Љајићу нити за то има разлога. Што се тиче извињења, нормално би било да се Љајић извини првенствено СДА Санџака и Бошњацима за све злочине које су починили његови блиски сарадници и другови, чланови СДП-а у његово име. Међутим, ако је крив, он ће морати да сноси последице за почињена недела“, наводи се у саопштењу Угљанинове странке.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Угљанин прозива Вучића због Љајића

* Обавезна поља