radosavljevichБЕОГРАД – Директор београдског Аеродрома „Никола Тесла” Велимир Радосављевић ухапшен је данас због сумње да је злоупотребом положаја оштетио то предузеће за више од 207 милиона динара, закључењем штетног уговора са компанијом „Виз ер”.

Одељење за сузбијање привредног криминалитета Београдске полиције је, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду, одредило задржавање до 48 сати Радосављевићу због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, саопштено је из Министарства унутрашњих послова.

Директор аеродрома се сумњичи да је у својству одговорног лица ЈП „Аеродром Београд”, приликом самосталног вођења преговора са представницима „Виз ера”, 29. јануара 2010. године, закључио Меморандум о разумевању са том компанијом, којим јој је одобрио коришћење аеродромских услуга испод цене, укључујући и попуст од 20 одсто на путничку таксу, иако такве погодности нису могле да буду одобрене ниједној компанији.

Повољни услови коришћења аеродромских услуга уведени су као могућност Закључком Владе Републике Србије и Смерницама развоја ваздухопловног тржишта кроз стимулације у плаћању аеродромских накнада у Републици Србији тек 30. децембра 2013. године и то уз испуњавање конкретних критеријума, које „Виз ер” компаније није испуњавала.

Упркос томе, компанија „Виз ер” користила је услуге београдског аеродрома по нижој цени већ од 12. јуна 2010. године на основу претходно сачињеног меморандума, наводи полиција.

Тек 25. марта 2011. године је закључен Уговор о пружању аеродромских услуга којим је Меморандум озваничен, а којим су тој компанији одобрени попусти по свим основама на аеродромске услуге и путничку таксу све време трајања Уговора.

Радосављевић се терети да је омогућио стицање имовинске користи компанији „Виз ер” у износу од 207.433.508,92 динара, за колико је оштећено Привредно друштво Аеродром „Никола Тесла” а.д. Београд, наведено је у саопштењу МУП-а.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Ухапшен директор аеродрома у Београду

* Обавезна поља