Barikada MitrovicaКОСОВСКА МИТРОВИЦА – Синоћ нешто после један сат иза поноћи почело је уклањање барикаде са главног ибарског моста у Косовској Митровици. Барикаде се уклањају уз помоћ камиона и тешке механизације. Како јавља Танугов дописник са лица места, присутно је више теретних камиона са српским регистарским таблицама и два багера који рашчишћавају барикаде.

У непосредној близини присутни су представници КФОР-а и косовске полиције који надгледају акцију.

Десетак грађана и људи из оближњих зграда посматрају уклањање барикаде која је скоро три године симболично представљала отпор Срба косовским институцијама.

Пар контејнера који су се налазили испред барикаде која се налази на северној страни ибарског моста у Косовској Митровици уклоњени су претходно у уторак поподне.

Контејнери су утоварени на камион и одвезени, а њихово уклањање пратили су војници Кфора, припадници Косовске полиције и Цивилне заштите који су били у непосредној близини.

Барикада постављена на северној страни моста на Ибру у Косовској Митровици једна је од највећих која је подигнута у овом делу Косова током 2011. године, када су се Срби постављањем барикада и блокадом путева успели да спрече присуство „косовских институција“ на северу Косова.


Извор: НСПМ

Оставите коментар

Оставите коментар на Уклањање барикада у Митровици

* Обавезна поља