sergej-markov01ШОКИРАЛИ су ме резултати украјинских постизборних егзит-полова. Тиме што су се – поводом изборног резултата Украјинске комунистиче партије – четири формално независне „анкете“ подудариле и у десетим деловима процента – 2,9 одсто.

И у другим случјевима су се поклопили тако да то заиста ретко бива. Чак и у стандардним и нормалним ситуацијама, а у Украјини – у условима егзалтиране пропаганде и терора против опозиционих политичара и медија и када је КПУ практично пред забраном – није могло да буде да се они који су излазили са бирачких места нису бојали да признају да су гласали за комунисте.

Упркос томе, у свим егзи-пол-анкетама – исти резултат! Још суштински различит од социолошких сондажа само неколико дана уочи избора.

Верујем да је Централни штаб за фалсификовање украјинских избора једноставно одлучио да Комунистичка партија Укранине – која није потчињена САД – напросто не сме да уђе у парламент. Отуда и фалсификовање гласова, а показатељи егзит-полова су били брижљиво измењени јер се њима данас више верује него централним изборним комисијама.

Међутим, главна мета Централног штаба за фалсификације није била јадна КПУ већ – нова парламентарна већина и нова влада Украјине. Над њима се морала обезбедити потпуна контрола. Зато је Љашков блок – коме су социолози прогнозирали 15 одсто – по егзит-половима добио само 7 одсто.

Очито је да је Централни штаб за фалсификације на тај начин Порошенку „сугерисао“ да коалицију никако не прави са Љашком већ са стопроцентно америчким Јацењуковим Народним фронтом.

Зато Народни фронт америчке агентуре није добио 9 одсто – колико су предизборне анкете најављивале – већ 23 одсто. Фактички, идентичан резултат са Блоком Петра Порошенка.

Питање је: како се егзит-полови могу потпуно разилазити са предизборним истраживањима, а бити потпуно међусобно подударни на дан избора?

Могу, зато што украјински избори нису били просто лажиарни, већ – тотално лажирани.

Украјинска Централна изборна комисија је унапред решила: колико коме процената гласова треба да припише да би власт била онаква каква је била формирана после државног преврата на кијевском Мајдану. Зато су Олегу Љашку одузели више од половине гласова и предали их главном блоку америчких агената – Јацењуковом блоку.

izbori-ukrajina

Остале партије су – да се не би буниле због тоталног лажирања – такође пропустили у парламент: Баткившћину Јулије Тимошенко, неонацистичку Свободу, Љашка и Опозициони блок сачињен од остатака бивше Партије региона.

Овакво неслагање са резултатима предизборних рејтинга догодило се зато што су потези морали да буду повлачени у последњем моменту – онда када су САД схватиле да Порошенко – позивајући се на велики број гласова датих Љашку, мали Јацењуковом Народном фронту – може не понудити Јацењуку положај премијера…

Зато није уследила банална манипулација резултатима гласања. У украјинској Централној изборној комисији су прописали колико која значајна партија треба да добије.

Када актуелни режим у Кијеву падне – биће разоткривене размере ове манипулације.

Све ово сведочи да су они који су у фебруару организовали државни преврат (у Кијеву) и довели на власт своју агентуру – преузели контролу над свим пропагандистичким ресурсима и одлучили да право гласа не дају дезоријентисаним масама, него да изборе одрже са својом „руком на мењачу и волану“ и да једноставно напишу проценте „гласова“ које су коме наменили.

Не сме се сметати с ума да се Украјином „ручно“ управља – извана и веома сурово.

На украјинским изборима су крахирале све међународне институције: Парламентарна скупштина Савета Европе, ОЕБС, Европска унија. Све су оне те изборе похвалиле као поштене, а то је срамотно и самодискредитација посматрача тих организација.

Како им после овога више можемо уопште веровати?


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Украјински избори су тотално лажирани

* Обавезна поља