vilijamЛОНДОН – Изгледа да се са погоршањем здравља краљице Елизабете II, борба за британски трон све више заоштрава, тврди амерички таблоид „Глоуб“

Тај лист на сајту, у најави текста који ће изаћи у броју од 24. марта, наводи да ће краљичин најстарији син, принц Чарлс, који према традицији има право првенства, бити „прескочен“ у корист другог у наследном низу – свог сина Вилијама.

Лист наводи да је Елизабета II већ донела одлуку да круну преда свом унуку који ће тако постати следећи владар Велике Британије.

Краљица наводно сматра да су војвода од Кембриџа и његова супруга Кејт „подобнији“ за ту дужност од Чарлса и Камиле.

Уосталом, сва истраживања показују да је Вилијам далеко најпопуларнији члан краљевске породице, а уз то је на опште одушевљење својих поданика недавно добио и сина.

Амерички магазин истиче да је Вилијамова млада породица ближа Британцима, чије симпатије Чарлс и Камила никада нису успели у потпуности да придобију.

Глоуб је наводно добио информације да Елизабета II планира да абдицира овог лета и да је датум крунисања новог краља већ одређен. Од истих извора је сазнао да је протеклих година краљица помно пратила сво четворо „главних играча“ и да је донела дефинитивну одлуку о томе ко ће преузети њено наслеђе.

Није потребно рећи, наводи лист, да је најављени след догађаја разбеснео Камилу која месецима уназад наговара Чарлса да се бори за оно што му припада, претећи му да ће, ако то не учини, открити све његове тајне медијима током једне од најгорих бракоразводних парница


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вилијам следећи британски владар

* Обавезна поља