samardzicБЕОГРАД — Потпредседник Демократске странке Србије Слободан Самарџић оценио да Влада Србије убрзано предаје Косово косовским Албанцима зарад добијања датума.

„Пред нашим очима, Влада Србије покушава да прошверцује одређене одлуке, да их прикаже као рутинске одлуке, а у ствари она врло одлучно предаје Косово Албанцима и све то зарад добијања датума за почетак преговора о приступању ЕУ који ће трајати деценијама, тако да ова Влада у потпуности за џабе даје Косово“, казао је Самарџић за агенцију Бета.

„Јуче када је почела наплата на граничним прелазима Јариње и Брњак, Косово је коначно успоставило границу са Србијом према начелима интегрисаног управљања границама и према одговарајућим начелима Владе. Сада је јасно зашто Влада Србије није допустила Уставном суду да испита те уредбе, посебно ову која се односи на административне прелазе“, навео је он.

На северу Косова и Метохије, на административним прелазима Јариње и Брњак, данас је почела примена прописа о протоку робе и капитала, у складу са Резолуцијом број 1244 СБ УН, споразумом ЦЕФТА и Споразумом о интегрисаном управљању прелазима.

Како је данас саопштила Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију, то подразумева наплату дажбина на робу која из централне Србије улази на север Косова и Метохије.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Влада убрзано предаје Косово

* Обавезна поља