djordje vukadinovic rtsБЕОГРАД – На изборни резултат странака владајуће коалиције пресудно су утицали: 1. њихова непропорционална заступљеност у медијима; 2. разједињеност опозиције и 3. још увек присутна љутња грађана на претходну власт, изјавио је у понедељак политички аналитичар и уредник НСПМ Ђорђе Вукадиновић.

„У медијима су владајуће странке биле заступљене доминантно и преко сваке границе доброг укуса. Они који не користе интернет и прате само класичне електронске и штампане медије, нису ни имали могућност да објективно и критички просуде о политичкој понуди“, рекао је Вукадиновић за агенцију Бета.

Он је оценио да изборни резултати Српске напредне странке (СНС) и Социјалистичке партије Србије (СПС) показују да су грађани „још увек у глобалу задовољни курсом претходне Владе, или макар нису озбиљно разочарани“, и да се грађани још увек у значајном броју надају да ће те странке испунити своја обећања.

Ипак, можда је најважније то што су опозиционе странке – и оне „грађанске“ и оне „националне“, наступиле разједињено и посвађано, и више међусобно полемисале него што су хтеле и смеле да се баве критиком власти, а поготово Вучића, указао је Вукадиновић.

vucic-izbori2014a„Победа СНС је апсолутна и неоспорна, и чак за нијансу `претерана`, јер превелику одговорност баца у руке СНС и њеног лидера Александра Вучића. Такође, мислим да није добро да више од 20 одсто грађана нема своје заступнике у парламенту“ – рекао је Вукадиновић агенцији Бета.

Вукадиновић је навео да су избори одлучени још када су расписани, јер не би ни били расписани да је постојала било каква могућност да исход буде битно другачији.

„Без обзира што се то маскирало зарад одржавања вештачке неизвесности и зарад мобилизације бирачког тела СНС, све време је било очигледно да су избори одлучени, а посебно је постало беспредметно када се Демократска странка поцепала месец дана пред изборе, а `патриотске странке` нису успеле да се договоре о заједничком наступу“, рекао је Вукадиновић.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Владајуће странке неукусно доминирале медијима

* Обавезна поља