Насрћу на Србе да се одрекну државе, да се одрекну дела народа, браће, сестара, територије, историје и образа. Нападају да будемо најгрђи у историји. Да се опоганимо у следећем месецу када славимо Часне вериге. Следећег месеца, када је годишњица четврте, а успеле прилике за Сретење Срба са избављењем од вековног ропства окончаног ослобођењем Старе Србије и Ракићевим стиховима на Газиместану 1912. године. Следећег месеца, када је још једна годишњица, она готово заборављена. Годишњица која се односи на период од 6. до 23. фебруара. На дане мрцварења, на дане који су били увод у агресију НАТО и окупацију Косова и Метохије. Да, у питању је годишњица пропалих преговора у Рамбујеу.

Нека птица злослутница каже ми да марионетски режим хер Вучић – ЛГБТ Брнабић, тада треба (21. или 23. фебруара) да потпише споразум са партнером Тачијем и потврди га у скупштини гласовима Странке Непријатеља Србије (СНС). Да усвоје документ који значи исписивање Срба из редова народа, из историје света и стављање преостале територије на добош свим суседима заинтересованим да се „разграниче”. Зашто тако нешто и не би хтели, када виде да у њиховом комшилуку Савин народ оде низа страну? Када се (ако се) одриче срца и душе, зашто би чувао лакат, стопало или рамена? У договору са трговцима српским органима, марионетски режим Вучић-Брнабић-Дачић-Палма и остатак олоша са дна каце – а има оних који се нуде да их у томе одмене – наводно су спремни да истргују преостале Србе, државу Србију на Космету и коначно српски завет који нас је потврдио као светосавски народ.

Да би Срби остали да ћуте у тмини и помрчини, они морају бити убијени у појам. Отуда упорно вређање народа од ондашњег извињавања, до шестогодишњег вређања и омаловажавања Срба, а величања Лутера, Мурата, Билија Клинтона и Едија Раме. Отуда коалиција Српске листе са неким Харадинајем, Љимајима, Весељијем и осталим крвницима. Отуда бесомучни ријалитији, најгрђи примитивизам, свеопшта бахатост. Отуда понављање како је он Путину рекао да смо ми на ЕУ путу, и својевремена изјава како је Девенпорту увек могао да „каже моје мишљење које се ретко разликовало од његовог”.

Отуда упорно понављање да замрзнути сукоб решење није. Отуда Тони Блер и његови људи у влади, састанци Тачија са Сорошом, састанци Вучића са Сорошом. Састанак Блера са Сорошом.

Како оно написа српски песник, пашчад насрћу на свакога ко иде Савином страном, „куда и ми идемо, јер другога пута и немамо”. Пашчад насрће и натерала је до највиших позиција и отуда напада на Савин народ. Толико насрћу колико ономад беху када свеци трећу вргоше прилику, када „Гром загрми на Светога Саву, усред зиме, кад му време није”.

О Савиндану 2019.


Извор: Стање ствари

Оставите коментар

Оставите коментар на Време велеиздаје

* Обавезна поља