Vucic-napusta-politiku-za-sadaАлександар Вучић, по подношењу оставке у СРС 2008, најавио да ће се неко време повући из политике и бавити се берзом или ће помагати брату у вођењу фирме, писао је Прес 2008. године. Преносимо интегрални текст са сајта Преса тог 16. септембра 2008, који се изворно може наћи на линку

Александар Вучић поднео оставку на све функције у СРС-у и најавио да ће се на неко време повући из политике, планира да се бави берзанским пословима или да развија породични бизнис.

Дошао тихо, рекао шта има, готово заплакао и повукао се из политичког живота…

Оно што је Пресс данима најављивао показало се тачним: генерални секретар СРС-а Александар Вучић поднео је оставку на све функције странци и повукао се из политичког живота. Вучић је испред Скупштине Београда изјавио да се „привремено повлачи из јавног живота“, али није искључио повратак у политику.

Вучић се јуче око 15 сати паркирао испред зграде Председништва Србије, прошетао до Старог двора, где се налази седиште градоначелника Београда, и коначно стао пред новинаре.

– Претходних неколико дана ћутао сам, надајући се да може бити постигнут договор две струје у Српској радикалној странци. Али, због стања у СРС-у подносим оставку на све функције у странци и повући ћу се из јавног живота. Одлуку да подносим оставку прво сам саопштио Драгану Тодоровићу и Томиславу Николићу – рекао је Вучић, приметно на ивици суза.

http://www.pressonline.rs/info/politika/47124/dosta-politike-idem-na-berzu.html

Не зовите ме

Он није могао да прецизира када ће се вратити у политички живот, али је рекао да ће му за то бити потребно „више од три дана“.

– Хвала на разумевању и коректном извештавању о дешавањима у СРС-у , али, молим вас да ме не зовете наредних дана. Зовите неког другог – казао је Вучић.

Двојац Николић – Вучић остаје

Према сазнањима Пресса, Томислав Николић и Александар Вучић су у сталној комуникацији и дојучерашњи генерални секретар СРС-а је обавештен о свим корацима који се тичу формирања нове Николићеве странке. За почетак, планирано је да Вучић помаже Николићу из сенке, а најближи Вучићеви сарадници увелико раде на писању програма и статута његове странке.

На питање да ли ће се накнадно прикључити странци коју ће основати Томислав Николић он је дао неодређен одговор:

– Највећи број мојих пријатеља је већ са Николићем, али сви они знају да одлуке доносим сам. Не желим да говорим лоше о колегама из СРС-а, али претходних неколико дана могао сам и сам да видим шта неки од мојих страначких колега мисле о мени. Ево, сад им је простор ослобођен и више их не ометам. Ипак се види ко је дорастао ситуацији – каже Вучић.

На питање постоји ли могућност да изабере трећи пут, односно да оснује своју странку, он је одговорио одрично.

– Нисам сујетан човек, нисам се родио у фотељи. Не треба ми ни фотеља председника странке и не патим да будем лидер. Моја је жеља да се победи режим Бориса Тадића, Ивице Дачића и Чедомира Јовановића, али очигледно је да то нису сви разумели на најбољи начин – рекао је Вучић.

Он је избегао је одговор на више пута постављено питање да ли остаје члан СРС-а.

– Од чега ћу сада живети? Ја имам своју професију, али можда ћу се бавити неки пословима попут берзанских или ћу помагати брату у вођењу фирме. Углавом, не брините за моју егзистенцију – рекао је Вучић, а потом је у пратњи неколицине крупних момака напустио плато испред Скупштине града.

Ћуте СРС и Николић

У СРС-у нису желели да коментаришу оставку Александра Вучића, а слично је и у табору Томислава Николића. Николић није желео да коментарише одлуку о повлачењу Вучића из политике, али је његов најближи сарадник Божидар Делић рекао да „разуме Вучићев став“.

– Поштујемо његову одлуку. Разумем га, али ми је жао што се макар и накратко повлачи, јер је он најталентованији млади политичар у Србији. Волео бих и верујем да ће, када одлучи да се врати у политику, да буде уз Тому и нас остале – рекао је Делић за Пресс.


Извор: Press-online

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић 2008 – Помагаћу брату у вођењу фирме

* Обавезна поља