vucic-cepurin 2БЕОГРАД – Председник Руске Федерације Владимир Владимирович Путин долази у Београд 16. октобра где ће присуствовати обележавању 70-те годишњице ослобођења Београда и победе над фашизмом, саопштио је данас премијер Александар Вучић.

Вучић је на конференцији за новинаре – након састанка са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином – рекао да је са руским дипломатом делимично разговарано о програму посете председника Путина који ће у Београду разговарати са њим и са председником Томиславом Николићем, а биће приређен и заједнички ручак са представницима руске и српске делегације.

„Председник Путин ће присуствовати и војној паради онаквој какву нисмо имали више од 40 година јер мислим да датум и повод то заслужују“, рекао је премијер и додао да је борба против фашизма нешто чиме се грађани Србије поносе.

Вучић је рекао и да ће током посете председника Руске Федерације бити речи и о будућности односа двеју држава који су добри, али би могли да буду још бољи и успешнији и да, како је рекао, много тога заједничког можемо да направимо у интересу Русије и Србије.

„Разговараћемо о томе да ми данас имамо пријатељске односе са Руском Федерацијом, али желимо и сматрамо да ти односи могу бити још бољи и успешнији и потпуно сам уверен да много тога заједничког можемо да направимо у будућности у интересу две земље“, рекао је Вучић.

Он је најавио да ће данас или сутра бити формиран организациони одбор, те да ће се видети како и на који начин ће све изгледати.

„Жеља је и председника (Николића) и комплетног нашег руководства да то буде дефиле војних снага Републике Србије. Имаћемо вероватно и госте који су заједно са нама учествовали у ослобођењу Београда и који ће показати и своју снагу“, рекао је Вучић који верује да ће за грађане Србије то бити величанствена приредба.

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин такође је потврдио да ће председник Русије Владимир Путин боравити у Београду 16. октобра када ће се одржати радна посета.

„Током посете су предвиђени састанци и преговори са председником Србије Томиславом Николићем и председником Владе Србије Александром Вучићем. Предвиђено је учешће у свечаности, као и разматрање кључних питања руско-српских односа“, истакао је Чепурин.

Он је подсетио на пријатељство две земље која је утемељено на широком консензусу народа, на традицији, менталитету и вери и додао да политичко разумевање треба да омогући и привредни развој.

И Кремљ је данас саопштио да ће председник Русије Владимир Путин, на позив српског председника Томислава Николића, 16. октобра допутовати у посету Србији.

Руски председник ће у Србији „присуствовати манифестацијама поводом обележавања 70 година од ослобођења Београда од немачко-фашистичких окупатора“, наводи се на сајту Кремља.

Током разговора Путина са председником Томиславом Николићем и премијером Србије Александром Вучићем, планирано је да се размотре кључна билатерална питања, пре свега из трговинско-економске области, наведено је у саопштењу.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић и Чепурин о Путиновој посети

* Обавезна поља