zivkovicЛидер Нове странке Зоран Живковић изјавио је данас поводом инцидента који се догодио за време геј-параде, а тиче се брата премијера Александра Вучића, да је очигледно да је дошло до прекомерне употребе силе од стране нишке Жандармерије, али и „да бахатост друге стране није виђена у новијој историји“.

Живковић је рекао да нико не сме на онако бруталан начин да туче било кога, и оценио да су припадници нишког одреда Жандармерије прекорачили своје надлежности тиме што су ударили човека пендреком по леђима, без обзира ко је тај човек и без обзира што је можда, како је рекао, „пљунуо на њих, гађао их флашама, рекао им свашта…“

„Постоје други начини примене силе који су прописани“, додао је он.

Међутим, навео је и да понашање друге стране није било примерено.

„Шта ће неко ко је обавештен о ситуацији у Србији, пошто му је брат премијер у време забрањене зоне, када је забрањен пролаз у једном делу града, шта ће тамо са недефинисаним обезбеђењем за које смо коначно и утврдили да је војно, који на питање полиције одговарају „не знаш ти ко сам ја“, који прете полицији…“, рекао је Живковић новинарима у Скупштини Србије.

Очигледна је прекомерна употреба силе од стане жандармерије и за то неко треба да буде кажњен, навео је Живковић и додао да та бахатост друге стране није виђена у модерној историји Србије.

„Да ли је вожд Карађорђе имао брата и да ли је он имао обезбеђење, али оно што пише српска историја, таквих примера није било. Ни Милошевићев брат није имао обезбеђење“, рекао је лидер Нове странке.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Зоран Живковић о инциденту са Андрејом Вучићем

* Обавезна поља