marko jaksicПРИШТИНА – Посланик Демократске странке Србије /ДСС/ са Косова Марко Јакшић најављује да ће на данашњој сједници Народне скупштине Србије покренути питање одговорности премијера Ивице Дачића и првог потпредседника Владе Александра Вучића, „јер су за убиство припадника Еулекса оптужили Србе, без икаквих доказа“. „Неприхватљиве су изјава двојице водећих представника власти да `Србија треба да се стиди`“, каже Јакшић за Срну, оцјењујући да је на тај начин одговорност унапријед приписана Србима.

„Да су упознати да је Балабан, место на коме је убијен припадник Еулекса, одраније познато по бројним нападима никада не би преузели одговорност и унапред оптужили Србе“, наводи Јакшић.

Он подсјећа на десетине напада албанских екстремиста на српска возила, подметање експлозивних направа и покушај минирања моста у Балабану.

Јакшић је поновио оптужбе на рачун власти у Београду због „притиска на косовске Србе да изађу на изборе“, наводећи да избори не могу бити статусно неутрални, јер их расписује предсједник самопроглашеног Косова Атифете Јахјага и када се одржавају на основу закона о локалној самоуправи самопроглашене државе Косово.

Јакшић сматра да власти тако покушавају да „одговорност за предају Косова и Метохије пребаце на косметске Србе“.

„После избора сви ће рећи Србима – `ви сте то прихватили`, односно да су Срби са Космета, изласком на изборе, прихватили косовске интитуције“ – сматра Јакшић.

Он наводи да је невјероватно и помислити да на сјевер Косова може доћи 150 српских полицајаца без знања Еулекса и власти у Приштини и тврди да је њихов долазак задатак – „утеривање страха Србима да морају изаћи на косовске локалне изборе“.


Извор: Срна

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић и Дачић окривили Србе без разлога

* Обавезна поља