vucic-ki-munПре неки дан је потпредседник Републике Српске Емил Влајки изјавио да је Србија направила добар политички продор ка Европској Унији али је ипак признао да је то Србију коштало 15% њене територије, потписујући фамозни Бриселски споразум.

Иако је прошло више од годину и по дана од тог споразума којим је заокружена државност Косова и Метохије бизарно се још сећамо речи директора Канцеларије за КиМ Александра Вулина који је говорио да је ондашњи први потпредседник Владе Александар Вучић морао да пристане на такав лош споразум јер је цело време преговора преседео на тврдој и неудобној столици.

На протеклом заседању Савета безбедности Александар Вучић сада већ премијер Србије каже да Србија никада неће признати независно Косово, нажалост то је још једна у низу подвала садашње власти која је када је у питању, државност Косова све што је требало да се призна, признала. Поставили су класичну границу између уже Србије и јужне српске покрајине, признали сва документа самопроглашене државе Косово, личне карате, пасоше, регистарске и саобраћајне дозволе, дипломе, катастар, омогућили пријем Косова у све међународне институције, дозволили посебан телефонски број. Све оно што је Борис Тадић оклевао да призна или је то нерадо чинио, тандем Николић – Вучић је у дело спровео захтеве Брисела и Вашингтона. И Николић и Вучић су се згражавали када се Борис Тадић само руковао са Хашимом Тачијем на аеродрому у Дубровнику и жестоко га осуђивали, данас премијер Србије са поносом каже да се у Њујорку срео са господином Тачијем и са њим водио пријатељски разговор о стабилизацији прилика на Балкану. Председник Владе Србије изгледа није у току да се Хашим Тачи и даље налази на потерницама полиције Србије за убисто пет српских полицајаца, а да је од чувеног швајцарског правника Дика Мартија оптужен за трговину људским органима Срба.

Опет у Њујорку Александар Вучић каже да ће се борити за бољи живот и будућност Срба на Косову и Метохији заборављајући притом да за Србе на оваквом Косову нема ни бољег живота ни будућности јер је настало на темељу злочина, прогона и несреће српског народа. То би исто било као када би Руси од нациста тражили бољи живот и будућност за затворенике у немачким конц логорима. Чули смо још од првог човека Србије небулозу да Србија неће да одговара на албанске провокације не зато што је Србија слаба него зато што је јака, што се коси са здравом логиком јер само поносне и јаке и независне државе не дозвољавају никакве провокације и спремно одговарају на њих.

Од премијера у Њујорку смо такође и чули да сада пошто је Косово заокружило своју државност он жели стабилан Балкан претпостављајући да Косово треба да се развија у миру јер “не дај Боже” да је Балкан нестабилан онда је то и ризик да се Косово поново не врати у окриље своје матице Србије.

Србија ипак ни данас не може без Бранковића.

У Косовској Митровици

06.12.2014. годинe


Извор: Срби на окуп

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучићеве изјаве у Њујорку

* Обавезна поља