sasa-radulovic-1(1)БЕОГРАД  – Бивши министар привреде и лидер покрета Доста је било Саша Радуловић оценио је данас да економске мере премијера Србије Александра Вучића представљају наставак промашене економске политике засноване на субвенцијама.

Он је агенцији Бета рекао да Србија већ дуже од 10 година води промашену економску политику засновану на субвенцијама и вери у стране инвеститоре који ће препородити српску привреду.

– Мере су само нови појас за спасавање пропалих бизнисмена и неодговорних банака о трошку пореских обвезника. Субвенционисани кредити су намењени управо њима – истакао је Радуловић.

Он је критиковао и идеје масовне станоградње, која је једна од мера Владе Србије за покретање привредног раста у Србији.

Радуловић је оценио и да план за смањење сиве економије није могућ без значајног смањења пореза и доприноса и увођења прогресивног опорезивања, као и да су изостале мере за микро, мала и средња предузећа која запошљавају 900.000 људи.

Он је подсетио да јавни сектор запошљава више од 780.000 људи, од којих су, како је навео, више од 100.000 „партијски запослени кадрови“, којипримају плату за нерад на фиктивним радним местима.

– Уместо њиховог скидања са грбаче грађана Србије, мере Александра Вучића позивају на смањење плата за 10 одсто и смањење пензија у октобру. То је неодговорно – оценио је Радуловић, који је био на челу министарста привреде Србије септембра 2013. до јануара 2014.

Премијер Александар Вучић је у понедељак на састанцима са банкарима, страним инветирорима, представницима градјевинских фирми и српских компанија разговарао о пакету економских мера који би требало да доведе до раста запошљавања, сузбијања сиве економије и економског раста.

Међу тим мерама су динарски субвенцинисани кредити за предузећа, са каматом измедју пет и 5,9 одсто, снажна борба против сиве економије, покретање масовне градње јефтиних станова, подстицаји за запошљавање и измене закона за побољшање пословног амбијента.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучићеве мере наставак погрешне политике

* Обавезна поља