AP-KiM-SKupstina-1Република Србија АП Косово и Метохија

Скупштина АП Косово и Метохија

Председнику Руске Федерације Владимиру Путину

Честитке Скупштине АП КиМ народу Луганске и Доњецке Народне Републике поводом успешно спроведених референдума 11.5.2014. године

 

Поштовани Председниче,

Скупштина Аутономне покрајине Косово и Метохија упућује искрене честитке руководствима и народу Луганске Народне Републике и Доњецке Народне Републике поводом успешно одржаних референдума 11.5.2014., на којима је народ обе области убедљиво и демократски исказао своју вољу. Пучем од 22.2.2014. Украјина је изгубила легалну и легитимну власт, и народ у овим областима земље има право да се заштити од безакоња, анархије, тероризма и неонацистичких наоружаних банди. Ако је Бадинтерова комисија имала основа да 1991. године закључи да се СФРЈ „распала“, исто мерило би морало да важи и за данашњу Украјину.

Скупштина АП КиМ такође изражава задовољство изјавом државног руководства Руске Федерације да ће поштовати демократску вољу народа Луганске и Доњецке области, где се преко 90% људи изјаснило за независност од пучистичког Кијева. На сличан начин се 99,74 % гласача 4 општине на северу Косова и Метохије који су изашли на референдум 14-15.2.2012. изјаснило против прихватања тзв. институција тзв. Републике Косово, још једне нелегалне творевине настале као резултат спољне агресије. За разлику од државног руководства Русије, које је подржало демократску вољу народа који чак и не живи унутар садашњих граница земље, београдске власти се не усуђују да подрже демократску вољу српског народа који живи у границама саме Србије. Напротив, београдске власти активно помажу нелегалним, сецесионистичким структурама да успоставе што ширу власт унутар граница Србије, и приморавају народ на КиМ да се повинује нелегалним и нелегитимним приштинским властима. Позивамо државно руководство Србије да следи демократски пример Руске Федерације, и да призна демократски исказану вољу српског народа на Косову и Метохији који је био и остао привржен Уставу Републике Србије.

У Косовској Митровици,


Извор: НСПМ

Оставите коментар

Оставите коментар на Честитке Скупштине АП КиМ новим републикама

* Обавезна поља