KZN POLITICKOG FORUMAБЕОГРАД – Не помињу се ванредни парламентарни избори због реформи, то је прича за будале. Пре ће бити да садашњи први потпредседник Владе Александар Вучић мерка фотељу премијера Србије Ивице Дачића. Он би да добије све и да има сву власт, каже за „Вести“ социолог Весна Пешић.

Мислите ли да ћемо имати ванредне парламентарне изборе?

– Не верујем да ће избори помоћи Србији. Ово је политика замајавања, и све те међустраначке и унутарстраначке размирице показују да она непрекидно траје.

Напредњаци тврде да ће нови избори убрзати реформе…

– Аха. Које реформе? Нон-стоп причају да су у току неке реформе, а нама све горе. Нешто не примећујем да се било шта у земљи реформише и мења на боље. Шта да убрзају?! То је прича за будале.

Говоре и да не постоји проблем унутар владајуће коалиције, а опет помињу изборе?

– Верујем да више ником није битно да се нешто уради, једино је важна власт. Сада су све опције отворене, и свако са сваким може у коалицију да би био на власти.

У једном тренутку је ваша бивша Либерално-демократска партија подржала напредњаке?

– Страшно. Зато сам и изашла из те странке, јер је то банда која ничему не служи. Има ту паметних људи, али већина углавном ради у интересу председника ЛДП-а Чедомира Јовановића. Раде на томе да се он богати.

У Србији изгледа више не постоји права опозиција…

– Чини ми се да је то тренутно једино Демократска странка.

Мислите део Демократске странке?

– Веома је важно да у ДС победи она друга струја која је против коалиције са напредњацима. Јер ко ће доћи после ако и Демократска странка постане партнер Српске напредне странке. Ко ће уопште и како сменити ову власт?

Замајавање о убицама Ћурувије

Верујете ли да Вучић до сада није знао ко стоји иза убиства новинара Славка Ћурувије?

– Садашњи први потпредседник Владе Србије Александар Вучић је тада био министар информисања, немогуће је да он није знао да је Ћурувију убила држава. Радомир Марковић, бивши начелник Државне безбедности је тада био породични полицајац који је био директно везан за Миру Марковић и извршавао је сва њена наређења. Сада нас само заваравају да су нешто истражили.

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић хоће ба приграби сву власт

* Обавезна поља