Milo-Djuraskovic-Zoran-Ateljevic-4Одбрана власника “Нибенс”групе Мила Ђурашковића предложила је Специјалном суду да као сведоке саслуша Бориса Тадића, Микија Ракића, Душана Петровића, Милутина Мркоњића и Оливера Дулића.

– Имајући у виду оно што је мој клијент јуче изнео у својој одбрани предложићемо суду да саслуша сва лица која је именовао. То значи да ћемо тражити да се саслушају Борис Тадић, Мики Ракић, Душан Петровић, Оливер Дулић и Милутин Мркоњић. Учинићемо то на дашњем претресу, јер закон тако налаже, изјавио је за “Блиц” Ђурашковићев адвокат Зоран Атељевић у паузи наставка данашњег суђења.

Власник “Нибенс групе” означио је јуче људе из некадашњег врха Демократске странке Тадића, Ракића и Петровића да као кривце за пропаст путарских предузећа и оптужио их да су га уцењивали, вршили на њега притисак и на крају ухапсили.

Говорећи о притисцима он је на суду тврдио да су они почели 2010. године када је направљен конзорцијум за изградњу коридора 10.

“Петровић који је тада имао велики утицај тражио је од мене да у конзорцијум фирми убацим предузеће “Интеркоп Шабац” и да оно буде део посла. С тим се нисам слагао, као ни остали у конзорцијуму”-изнео је Ђурашковић у својој одбрани.

Ђурашковић је додао да његову одбрану могу да потврде Милутин Мркоњић и Оливер Дулић.

Борис Тадић и Душан Петровић одбацили су јуче Ђурашковићеве оптужбе, а Оливер Дулић није желео да коментарише тврдње валсника “Нибенс групе”.

Ђурашковић је заједно са власником “Делта холдинга” Мирославом Мишковићем, његовим сином Марком и још неколицином окривљен оптужен да су од 2005. до 2010. незаконитим извлачењем новца из путарских предузећа и утајом пореза оштетили путарска предузећа за 16,95 милијарди динара, а буџет за 472 милиона динара.

Веће Специјалног суда, којим председава судија Владимир Вучинић, одбило је захтев Мирослава Мишковића, власника „Делта холдинга“ да му се врати пасош.


Извор: Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Ђурашковић тражи Тадића за сведока

* Обавезна поља