vucic licnost godineБАЊАЛУКА – Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас у Бањалуци да је висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон, у свом извештају о напретку Србије, одредила два датума за отпочињање преговора о прикључењу Србије са ЕУ и прецизирао да је други датум 21. јануар.

Вучић је примајући награду за личност године у региону у организацији бањалучких „Независних новина“, рекао да је на тај начин Србија завршила један велики посао.

„Остаје нам још да кренемо у најзоиљније и најтеже економске реформе како би 2014. године грађани осетили бољитак, а онда неће бити ни много важно ко ће да влада, већ како ће и колико људи моћи да се похвале да живе боље“, рекао је Вучић.

Данас и сутра у Бриселу се одржава састанак шефова дипломатија чланица ЕУ на коме ће сутра бити прецизиран датум одржавања прве међувладине конференције ЕУ – Србија, као и датум почетка преговора.

Без Николића и Дачића тешко да бисмо могли да постигнемо све што смо започели

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић добитник је овогодишњег признања „Личност године“, које додељују бањалучке Независне новине. Церемонија проглашења одржана је у Кристалној дворани Хотела „Босна“ у Бањалуци.

„Једно велико Хвала, не само у лично име, него и у име грађана Србије, а увек је у Бањалуци лако бити из Србије. А и са свима другима имамо и можемо да унапређујемо најбоље могуће односе“, поручио је Вучић на додели награде и додао да ћемо у будућности живети не само у миру, већ и боље него до сада.

Вучић се захвалио председнику Томиславу Николићу и премијеру Ивици Дачићу, јер, како је рекао, без њих двојице тешко да бисмо могли да постигнемо све што смо започели.

„Пре свега захваљујем се грађанима Србије који тешко живе, али који желе да виде да правда долази и до њихових врата, да се криминал не исплати, а да марљивост и реформе дају резултате“, поручио је Вучић.

Вицепремијер је додао да ће Србија и даље бити фактор стабилности у региону, неко ко воли Републику Српску, али и поштује остале.

„Обећавам народу у Србији и РС, да ћемо ми као руководства земље и ентитета, увек наћи довољно начина да сарађујемо поштујући Дејтонски споразум и БиХ, наћи довољно начина да економски помогнемо, али и да поштујемо друге народе у БиХ. Јер, кад бисмо другачије гледали, ми Вучићи бисмо увек остали пола-пола, а не можете једно биће да поделите“, поручио је Вучић и посветио награду грађанима Србије.

Награду Александру Вучићу уручио је Александар Копања, помоћник директора компаније „Независне новине“.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић личност године по „Независним Новинама“

* Обавезна поља