Slavica-Djukic-DejanovicБЕОГРАД — Потпредседница СПС Славица Ђукић-Дејановић изјавила је данас да не очекује да се са београдским изборима истовремено одрже и ванредни парламентарни.

„Мислим да се то неће догодити. Мени се чини да они који данас чине власт апосолутно немају противнике који би некако битније могли променити атмосферу, а чини ми се и да је атмосфера у Србији таква да парламетнарних избора неће бити“, рекла је Ђукић-Дејановић Танјугу.

Према њеним речима, политичка стабилност једне земље се мери изборним резултатима, али оног момента када у телу које представља грађане, а то је Народна скупштина, то питање дође на дневни ред и највећи број посланика или бар већина буде мислила да треба ићи на републичке изборе са београдским, то ће тек онда бити реално.

Ђукић-Дејановић је честитала СНС на изборној победи на локалним изборима у Оџацима, Костолцу и београдској општини Вождовац, истакавши да су социјалисти и коалиција СПС-ПУПС-ЈС у свим срединама задржали или поправили изборни резултат и повећали број грађана који су им дали поверење, али да, ипак, нису задовољни резултатима.

„Не можемо наравно рећи да смо задовољни изборима, очигледно је да ћемо морати да интиензивирамо рад, а не само да се бавимо државним питањима како то, иначе, бар неки од нас раде и очекујем да ћемо на наредним изборима бити бољи“, рекла је Ђукић Дејановић.

Потпредседница социјалиста је такође оценила да је СНС, очигледно, направила један фронт, а не само партијску организацију која излази на изборе.

„Очигледно је да оно што радимо у влади, дакле СНС и ми социјалисти, са нашим коалиционим пратнерима, добија подршку грађана, бар оних који излазе на изборе и желе да дају подршку влади“, оценила је она.

Ђукић-Дејановић је указала и на чињенцу да СПС не губи популарност иако је у власти, као и на чињеницу да расте популарност СНС, што види као очигледно расположење грађана за борбу против корупције.

„Грађани очигледно верују да ће економски развој доћи у Србију као последица читавног низа политичких напора и активности и зато дају шансу управо нама“, додала је она.

Ђукић-Дејановић је оценила и да је могуће да у локалним срединама једна групација добије већину такву да може сама да формира власт, али је на нивоу Србије то мало вероватно.

Према постојећим резултатима, сматра потпредседница социјалиста, врло је вероватно да би грађани опет имали највеће поверење управо у оне који су сада у власти, па то треба процењивати.

У сваком случају, закључила је Ђукић Дејановић, избори су место где се политички супротстављена мишљења пласирају грађанима, а грађани о томе одлучују и сасвим је у реду да се, уколико они буду расположени за некакве изборе, а не за даље кораке владе и акутелне политике, то и догоди.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Министарка не очекује ванредне изборе

* Обавезна поља