vucic-aleksandar-vulin-2Премијер Александар Вучић изјавио је данас да се са бившим британским премијером Тонијем Блером до сада сретао пет-шест пута, те да његов недавни долазак у Београд, Србију није коштао ни динар.

Вучић је, на новинарско питање да ли је „ћаскао и пио кафу“ са Блером, рекао да никада не „ћаска“ када су такве стваре у питању већ да су то били озбиљни разговори, а да са друге стране чак и не пије кафу.

Увек је, каже, спреман да нешто научи, па тако и од Блера, као што је много тога научио од његовог пријатеља Герхарда Шредера.

– Сметало вам је када је (руски председник Владимир) Путин долазио, али морам да кажем да је Србија успешна и отворена земља која може са свима да сарађује – рекао је Вучић новинарима након посете  Геронтолошком  центру на Бежанијској коси у Београду.

Блер не саветује већ обучава

Премијер је казао да ће Блер врло брзо поново доћи и да обучити све министре „који треба да испоруче резултате“.

Вучић је изјавио да верује у извештај Савета за борбу против корупције у вези са власништвом у медијима. Вучић је, одговарајући на питања новинара казао да верује све што кажу „Радуловићеви и Шешељеви саветници“. На примедбу да је реч о органу Владе Србије, Вучић је поновио да верује том органу.

– Да сам рекао да им не верујем, рекли бисте да вршим притисак. Све им верујем и поштујем их све – рекао је Вучић.

Упитан да ли има проблем с тим што се поједини политичари и њихови рођаци наводе као власници медија, Вучић је одговорио да је видео нападе на министра одбране Братислава Гашића и да зна да је он власник телевизије већ 25 година.

– Човек има 25 година своју телевизију. Упознао сам га када сам ишао код њега на телевизију пре десет или 12 година – рекао је Вучић.

Он је одбацио критике опозиције због сусрета са Блером чија је земља учествовала у НАТО бомбардовању истакавши да су и државе које су водили Жак Ширак и Герхард Шредер у томе учестовале, а да су их 2001. исти ти који сада упућују критике оберучке дочекали и хвалили се тиме.

– Мој однос према бомбардовању није се променио – рекао је Вучић и додао да не клечи ни пред ким нити неког за нешто мољака и да увек све ради како би очувао достојанство и понос грађана Србије. Србија ће бити свет – отворена за све“, поручио је премијер.

Премијер је додао и да Блер није био овде да саветује већ да обучава.

Показујући као пример како су се некада трошили државни новци, за разлику од обуке коју Србију ништа не кошта, Вучић је новинарима показао уговор са америчком компанијом „Адванцед працтицал солутионс ЛЛЦ“ из Илиноиса.

– Да ли је неко чуо за ‘Адвансед практикал солушенс ЛЛЦ из Илиниоса’ у САД, коју смо ми као држава платили 2009, 2010. или 2011. милион долара? Шта смо ми то платили милион долара, не знам ни сам, ни до дана данашњег, а то никада никога у јавности није интересовало. А овде нисмо платили ништа, а имаћемо добар резултат и на ту чињеницу сам веома поносан – рекао је Вучић.

„Деливери унит“ је моја инцијатива

Он је навео да је циљ Владе да народу испоручи оно што је обећано и да се константно контролише оно што је до сада урађено.

– То је ‘деливерy унит’ – објаснио је премијер новинарима на Бежанијској коси.

„Деливерy унит“ је, како је рекао, његова иницијатива и идеја зато што жели да се контролишу конкретни пројекти.

– Нећу да слушам приче, већ да имам урађене километре пута и да то неко контролише сваког дана, хоћу да знам шта је урађено у новој термоелектрани у Костолцу, да имамо да ли смо произвели струје толико и толико, да ли смо завршили са Клеменсом Тенисом и ко је тај који је ментор те инвестиције и ко то конторолише сваки дан – рекао је Вучић.

Он је нагласио да жели народу да буде испоручено оно што му је обећано.

– Гледамо како да концентришемо тежње, како да се фокусирамо и како да направимо најбољи могући резултат, то је смисао свега. Жао ми је што је Бојан Пајтић критковао Зорана Ђинђића и надам се да то неће убудуће да ради – рекао је Вучић.


Извор: Танјуг, Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић објашњава Блера

* Обавезна поља