Vucic-CacakБЕОГРАД — Председник СНС Александар Вучић изјавио је да га брине екстремизам који „тајкуни, Драган Ђилас и разне екстремистичке партије покушавају да уведу у Србију“.

„Они знају да се у Србији тешко живи, ја знам да се у Србији тешко живи и знам много боље од њих, јер од свих њих живим свакако теже и лошије. Мене морате да јурите по солитерима, а њих све заједно морате да јурите по вилама, и њих и ове нове екстремисте које данас плаћају“, рекао је Вучић на ТВ Прва.

Он је навео да „екстремиста“ није претерана реч за оне који говоре о украјинским сценаријима и који „хоће да спаљују зграде“.

Вучић је рекао да мисли да је ситуација веома озбиљна и да они призивају такав сценарио сваког дана, а да људи то морају да разумеју.

„Они хоће да униште нормалну, пристојну и модерну Србију и нашу шансу да то изградимо“, рекао је Вучић.

Он је рекао да до сад није помињао име ниједног политичког противника, а да је слушао свашта о себи, и додао да мора да реагује сада када постаје потпуно јасно да „покушавају да уруше стабилност Србије“.

„Ја хоћу јаку Србију, а не слабу Србију, у којој ће антисистемски полтиичари и странке под утицајима тајкуна покушавати да уносе неред и хаос“, рекао је Вучић.

Вучић је поново гарантовао да неће бити хаоса у Србији.

„Људима гарантујем једну ствар – хаоса неће бити, не због Вучића, него због Србије јер хоћемо да имамо јаку земљу, да имамо тај Мерцедес, да се разговара о миру, напретку и о будућности, а не о томе како ће ко коме да разбије главу, убије, да баци камен на РТС, Прву…“, рекао је Вучић.

Не морамо да увозимо „мерцедеса“, од сад имамо свог

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да су симбол Србије вредни и посвећени радници, “Мерцедес”, “Континентал” и хиљаде домаћих, али и страних предузећа, а не они који су вршили пљачкашке приватизације, наркодилери и криминалци.

Вучић је, на питање новинара на промоцији “Икарбусовог” аутобуса израђеног у сарадњи са ‘’Мерцедесом”, рекао да су за развој српске привреде потребне бројне реформе, бољи закони и пословни амбијент. Он је рекао да ова земља има добре симболе.

– Симбол ове земље је „Мерцедес“, а не они који су вршили пљачкашку приватизацију, наркобосови… симбол су радници, „Континетал“, хиљаде малих српских предузећа и хиљаде других који долазе у Србију – рекао је Вучић.

Као пример, Вучић је навео нови аутобус за који је рекао да је израђен од најквалитетнијих материјала.

– Очекујемо да буде најпродаванији у југоисточној Европи, а за њим следи и производња међуградских, туристичких и великих градских аутобуса – казао је Вучић.

На питање новинара да ли је овај овај аутобус поклон немачке канцеларке Ангеле Меркел њему у предизборној кампањи, Вучић је рекао да то свакако није, и нагласио да се до сада није сусрео са немачком канцеларком.

Он је навео да аутобус кошта 135.000 евра и да се за његову куповину већ интересују из суседства, а биће продаван на подручју целе југоисточне Европе.

Прототип српског „Мерцедес“

Вучић је рекао да су радници “Икарбуса” показали да је српски радник најбољи радник када има мотивацију.

– Захвалан сам радницима који су од јануара, кад су стигли делови за аутобус, дан и ноћ марљиво радили и показали колика је снага српског радника и како можемо да радимо када имамо мотив – рекао је Вучић и захвалио амбасадору немачке Хајнцу Вилхелму и свима који су учествовали у пројекту.

Вучић је рекао да је овај аутобус понос Србије и да се нада да ће бити још толико аутобуса и возила, наводећи да више нећемо морати да их увозимо из Пољске, већ да ћемо имати свој, српски, “Мерцедес”.

Онима који нису веровали да не постоји српски “Мерцедес”, Вучић је поручио да данас могу да виде његов прототип, а за три дана на Сајму аутомобила ће моћи да га купе.

Директор „Икарбуса“: Квалитетан аутобус направљен за кратко време

Генерални директор “Икарбуса” Александар Вићентић рекао је да му је част што може да представи прототип новог аутобуса, који је први у низу аутобуса и комби возила које две компаније треба заједнички да направе у наредном периоду.

– Уверен сам да ће сарадња са тако реномираном компанијом значајно допринети подизању квалитета производа и могућности његовог пласирања на домаће и страно тржиште – рекао је Вићентић и захвалио Влади Србије, “Мерцедесу” и запосленима, који су за кратко време направили квалитетан аутобус.

Директор Мерцедеса Ролф Јирген Зајерле рекао је да је производња аутобуса добар сигнал за “Икарбус” и Србију и да се нада да ће та сарадња постићи велики успех.

Нови модел аутобуса са ознаком ИК 112 ЛЕ биће приказан на предстојећем салону аутомобила у Београду.

На том моделу “Мерцедес” испоручује самоходну шасију, а “Икарбус” ради надоградњу, при чему је посао подељен пола-пола.

После потписивања уговора о сарадњи са “Мерцедесом”, у “Икарбусовој” фабрици у Земуну заједнички ће се радити на још шест до седам нових модела аутобуса – градских, међуградских, туристичких и комби возила.

Желимо консензус, а не моћ и власт

Председник Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је да ће после избора разговарати са многима, јер жели веома широки консензус по питању реформи, модернизације Србије и стварања услова за опоравак привреде. Не желимо моћ и власт, већ да људи у Србији дођу до консензуса, истиче Вучић.

После избора, лидер СНС-а Александар Вучић, каже да ће разговарати са многима јер жели широки консензус по питању реформи и модернизације Србије како би се створили услови за опоравак привреде.

„Наш посао је да ујединимо Србију. Не желимо велику моћ и власт, већ да људи у Србији дођу до консензуса и да заједно направимо пристојну и нормалну земљу“, рекао је Вучић, одговарајући на питање да ли он може да уједини политичке партије у Србији.

Вучић је поновио да у кампањи, сем у једном новинском интервјуу, није поменуо ниједног политичког противника, нити изрекао ружну реч, што је, како је оценио, јединствен случај у модерној политичкој историји Србије.

Избори на Косову 16. марта биће одржани у складу са договором у Бриселу и са ОЕБС-ом, рекао је Вучић.

„Очигледно неки људи немају ту врсту политичке одговорности и унутрашње политичке стабилности, али то није наш проблем, ми смо се нешто договорили у Бриселу и то ћемо да спроведемо у дело“, рекао је Вучић.

Навео је да не очекује проблеме и додао да га интересује само ко ће на Косову да победи од српских политичких партија, а да је све друго већ регулисано.

Упитан о дијалогу Београда и Приштине, Вучић је рекао да ће се тај дијалог наставити и да је увек боље разговарати.

Вучић је такође навео да се нада да ће неко разумети да држање Оливера Ивановића у притвору нема апсолутно никаквог смисла.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић оптужује Ђиласа са екстремизам

* Обавезна поља