dacic-jagodinaЈАГОДИНА — Председник СПС Ивица Дачић изјавио је да коалиција СПС-ПУПС-ЈС даје гаранције да ће Србија поново бити јака, поштована и цењена држава у свету

Дачић је на предизборној конвенцији коалиције СПС-ПУПС-ЈС у Јагодини рекао да избори 16. марта нису само важни због тога ко ће бити на ком месту и функцији у Србији, већ да би се видело којим ће путем Србија да иде даље.

„Видите да има политичких странака које крију своје програме. Крију их због тога што не смеју да кажу за шта се залажу јер то за шта се они залажу нико у Србији не подржава. Ми немамо разлога да кријемо то од нашег народа јер ми јасно и отворено кажемо да се ми залажемо и дајемо гаранције да ће Србија бити поново јака, поштована и цењена држава у свету“, поручио је Дачић.

Он је истакао да ће врховни политички приоритет бити интерес радника, незапослених, сељака, пензионера, оних који примају социјалну заштиту и бораца који су данас најсиромашнији слој становништва.

Дачић је похвалио коалицију СПС-ПУПС-ЈС која се први пут окупила пре шест година и успешно опстаје до данас.

„Ми хоћемо Србију која ће бити у рукама народа, радничке класе, сељака, а не у рукама неких центара моћи“, поручио је Дачић.

Заменик председника Партије уједињених пензионера Србије Милан Кркобабић је изјавио да оно за шта се залаже та коалиција остаје непромењено, а то је да пензије прате плате.

„За оне који имају мале пензије, иде 13. пензија. И војним пензионерима обећавамо да ће и све њихове принадлежности бити исплаћене“, казао је Кркобабић.

Кркобабић је поручио радницима јавног сектора, којих има око 800.000, да у Србији нема вишка запослених него има мањка посла.

„Нема смањења плата и пензија, нема отпуштања радника, нема затварања фабрика“, нагласио је Кркобабић.

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма изјавио је да грађани верују делима, а не причама, а да се Јагодина показала на делима јер је прва у довођењу инвеститора, у борби против беле куге, социјалној заштити и у спорту.

Марковић је изјавио да је сигуран да ће коалиција СПС-ПУПС-ЈС у Јагодини освојити више од 60 одсто гласова на изборима 16. марта.

Конвенцији су, између осталих, присуствовали функционери СПС Жарко Обрадовић, Славица Дјукић Дејановић и Александар Антић, функционери ЈС-а Петар Петровић, Ратко Стевановић, Срђан Кружевић, као и власник Мегатренда Мића Јовановић.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Дачић се сетио народа

* Обавезна поља