skupstina-sns-aleksandar-vucic-2БЕОГРАД — Српска напредна странка донеће данас одлуку о расписивању ванредних парламентарних избора, а на страначкој изборној скупштини изабрати ново руководство.

На почетку изборне скупштине обраћа се Александар Вучић.

Пре изборне скупштине одржана је седница Председништва странке на којој је разговарано о ставу странке према одржавању ванредних републичких избора, као и о тиму СНС за београдске изборе 16. марта, али детаљи тог састанка нису познати.

Вучић је на самом почетку говорио о постигнутим резултатима, борби против корупције и криминала. Он је оценио да је Србија извор политичке стабилности у региону.

„Србија је не довољно брзим, не довољно јаким, али сигурним кораком кренула у будућност“, рекао је Вучић.

Додао је да у Србији данас нико не ломи латиничне написе и табле, и да су поједини случајеви лоше намештени од стране поједних из опозиције, који желе да садашња Србија личи на деведесете.

Србију морамо да поставимо на здраве ноге, потребно је да у наредном периоду извршимо озбиљне реформе у држави и друштву, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је неопходно и поставити на неким местима друге директоре, који ће више водити рачуна о друштвеном благостању.

Вучић једини кандидат

Једини кандидат за лидера је актуелни председник Александар Вучић, а како су раније најављивали функционери странке, очекују се промене у Главном одбору и Председништву.

Изборној скупштини напредњака би требало, како је најављено, да присуствује 4.000 делегата, а седница неће имати свечани, већ само радни део

Како је јуче Танјугу рекао председник Извршног одбора Радомир Николић, једини је кандидат за председника странке, који се бира простом већином гласова делегата, Вучић, будући да за предлагање још неког кандидата више нема могућности, јер је за кандидовање потребна подршка најмање 15 одбора.

Николић је рекао да се очекује реизбор чланова Председништва, али и нека нова лица у том телу.

Он је поновио да се потпредседници странке бирају на предлог лидера СНС, тако да се у наставку скупштине може очекивати и седница Главног одбора, на којој ће се бирати и потпредседници странке и председник Извршног одбора.

Лидер напредњака раније је поручио да је седница заказана како би се проверио и његов, али и легитимитет других функционера.

Вучић је први пут изабран за председника СНС 29. септембра 2012. године, на ванредној скупштини странке, када је за његовог заменика изабрана Јоргованка Табаковић, која је замрзла функцију у странци након што је изабрана за гувернера НБС.

Вучић је био једини кандидат за ту функцију – тада су га предложила 153 општинска и градска одбора, а изабран је једногласно, односно са 3.724 гласа.

Вучић је на месту лидера странке заменио Томислава Николића – оснивача СНС, који је поднео оставку на лидерску позицију у странци пошто је на изборима у мају 2012. године изабран за председника Србије.

За потпредседнике странке у септембру 2012. године изабрани су Небојша Стефановић, Зорана Михајловић, Горан Кнежевић, Игор Мировић и Братислав Гашић.

За председника Извршног одбора изабран је син Томислава Николића, Радомир, а изабрано је и Председништво од 30 чланова.

Српска напредна странка званично је основана 10. октобра 2008, а 21. октобра исте године одржана је и оснивачка скупштина, када је Николић изабран за председника, а Вучић за његовог заменика.

На парламентарним изборима у мају 2012. године, коалиција „Покренимо Србију“, са СНС на челу, освојила је 73 скупштинска мандата, а у другом кругу председничких избора Николић је победио кандидата ДС и дотадашњег председника Србије Бориса Тадића.

СНС је 21. октобра прошле године у београдској Комбанк арени обележила пет година од оснивања, а Вучић је представио програм странке за наредни период.

Почела ванредна изборна скупштина Српске напредне странке

Почела ванредна изборна скупштина Српске напредне странке, а на њој ће бити изабрано ново руководство и органи странке.

Изборна Скупштина Српске напредне странке почела је говором председника странке Александра Вучића који је изјавио да су урађене ствари које нису мале, али да се могло и више и боље.

Лидер СНС-а Александар Вучић рекао је да су напредњаци покренули процесе у земљи на које се чекало деценијама и то су, како је истакао, препознали и подржали грађани.

„Урадили смо ствари у Србији које нису мале, али могли смо и више и боље, рекао Вучић, додајући да су покренута питања од којих су сви бежали.

„Поносан сам да смо показали одговорност, озбиљност, посвећеност више него други. Покренули смо питања од којих су сви бежали“, истакао је Вучић

Говорећи о борби против криминала, Вучић је рекао ће напредњаци преузети терет на себе и решиити оно што други нису.

„Разорно смо ударили у темеље корупције, а жесток обрачун са криминалом тек престоји и око тога никада нећемо правити компромисе“, подвукао је Вучић.

Вучић је почетак преговора са ЕУ означио као дан када је Србији „трасиран сигурни пут у будућност“.

У центру „Сава“ у току је изборна скупштина СНС-а, на којој ће бити изабран лидер и председништво напредњака, а требало би и да се изјасни о евентуалном расписивању ванредних парламентарних избора

Лидер напредњака је подсетио и да је СНС у претходном периоду на свим локалним изборима имао убедљиву победу.


Извор: Агенције

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић предлаже изборе

* Обавезна поља